Stracciatella řezy s tvarohem a banány - postup přípravy
Na kakaový piškotový plát můžete naklást kusy banánů a na ně krém z tvarohu, šlehačky a strouhané čokolády podle receptu od paní Dagmar Kazdové. Výsledný dezert dobře vypadá i chutná.
Na těsto
Na náplň
Do mísy dejte vejce a cukr na těsto a obojí vyšlehejte do pěny. Poté do ní zašlehejte olej. Přidejte mouku, kypřicí prášek do pečiva a kakao a vymíchejte těsto.
Vyložte plech o rozměrech 30×20 centimetrů pečicím papírem a nalijte na něj těsto. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte korpus, dokud není hotový. Jestli je dostatečně propečený, vyzkoušejte špejlí.
Na krém vyšlehejte smetanu ke šlehání se ztužovačem šlehačky. Pak do ní zašlehejte cukr a měkký tvaroh. Nastrouhejte čokoládu na vaření na jemném struhadle a přimíchejte ji do krému. Banány nakrájejte na kolečka.
Vychladlý korpus pokapejte trochou rumu. Pak na něj položte kolečka banánů. Na ně natřete rovnoměrně tvarohový krém a uhlaďte. Dejte dezert na noc ztuhnout do lednice, na druhý den ho nakrájejte na kostky, dozdobte a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.