Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Stracciatella řezy s tvarohem a banány

4,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Stracciatella řezy s tvarohem a banány - postup přípravy

Na kakaový piškotový plát můžete naklást kusy banánů a na ně krém z tvarohu, šlehačky a strouhané čokolády podle receptu od paní Dagmar Kazdové. Výsledný dezert dobře vypadá i chutná.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Na těsto

Na náplň

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Do mísy dejte vejce a cukr na těsto a obojí vyšlehejte do pěny. Poté do ní zašlehejte olej. Přidejte mouku, kypřicí prášek do pečiva a kakao a vymíchejte těsto.

2. KROK

Vyložte plech o rozměrech 30×20 centimetrů pečicím papírem a nalijte na něj těsto. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte korpus, dokud není hotový. Jestli je dostatečně propečený, vyzkoušejte špejlí.

3. KROK

Na krém vyšlehejte smetanu ke šlehání se ztužovačem šlehačky. Pak do ní zašlehejte cukr a měkký tvaroh. Nastrouhejte čokoládu na vaření na jemném struhadle a přimíchejte ji do krému. Banány nakrájejte na kolečka.

4. KROK

Vychladlý korpus pokapejte trochou rumu. Pak na něj položte kolečka banánů. Na ně natřete rovnoměrně tvarohový krém a uhlaďte. Dejte dezert na noc ztuhnout do lednice, na druhý den ho nakrájejte na kostky, dozdobte a podávejte.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů