Turecký chléb pouze ze čtyř surovin - postup přípravy
Kdo by nemiloval čerstvě upečený chléb ve všech jeho podobách. Ten turecký je navíc nadýchaný jako obláček, k jeho přípravě vám stačí čtyři základní suroviny a můžete z něj připravovat sendviče anebo jej jednoduše přikusovat k jakékoliv polévce.
Ingredience
Mouku vsypte do větší mísy a promíchejte se solí. Vytvořte důlek, do kterého vlijte hrnek vlažné vody. Přisypte sáček sušeného droždí a začněte vypracovávat těsto.
Postupně přilívejte zbylou zvodu. Nejprve míchejte vařečkou, poté těsto zpracovávejte rukama, dokud nepřestane lepit. Následně jej přesuňte na pomoučněnou pracovní plochu a vytvořte z něj úhledný bochánek.
Bochánek přemístěte do mísy, zakryjte potravinářskou fólií a nechte na teplém místě kynout 20 minut. Poté těsto znovu prohněťte na pomoučněné pracovní ploše a nechte dalších 20 minut kynout.
Těsto prohněťte rukama a rozdělte na 3 stejné díly, ze kterých vypracujte úhledné bochánky. Bochánky pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Přikryjte je druhým plechem a nechte opět kynout 10 minut.
Bochánky potřete lehce vodou. Rukou do nich udělejte tři rýhy a uprostřed důlek. Znovu je přikryjte druhým plechem a pečte 10 minut při 220 °C. Poté vrchní plech odstraňte a pokračujte v pečení, dokud chléb nemá zlatavou vrchní kůrku.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Peri’nin sihirli Mutfağı