Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kuřecí křidélka na pivu

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Kuřecí křidélka na pivu - postup přípravy

Pokud chcete pro svou rodinu připravit rychlý a chutný oběd či večeři, určitě musíte vyzkoušet šťavnatá kuřecí křidýlka. Ta se připravují v této variaci na světlém pivu, proto mají nezaměnitelnou chuť. Vyzkoušejte je, budete unesení! Postup je velmi jednoduchý.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začněte tím, že si čerstvá kuřecí křídla překrojíte na půl. Poté jednotlivé kusy masa přemístěte do velké mísy, přelijte vodou, přisypte jedlou sodu a důkladně promíchejte. Nakonec tekutinu sceďte, kuřecí maso osušte papírovými utěrkami a vložte do pánve s rozpáleným slunečnicovým olejem.




Fáze smažení a vaření na pivu

Křídla z kuřete opékejte dozlatova z obou stran a po nějaké době posypte solí a mletou paprikou (množství dle preferencí). Pečlivě promíchejte a smažte na středním plamenu asi 10 až 15 minut.

Poté maso přelijte světlý pšeničným pivem a nechte probublávat a vypařovat zhruba 20 minut. Tekutina se se měla zcela zredukovat, zbyde vám jen trochu sosu.

Servírování šťavnatých kuřecích křidýlek na pivu

Hotová kuřecí křidýlka vyjměte z pánve na talíř a podávejte třeba s čerstvým kváskovým chlebem, s hořčicí či nakládanou zeleninou. Přejeme vám dobré chutnání.

Různé variace marinád na kuřecí křídla

Pokud vás výše uvedený recept na pivní kuřecí křídla nezaujal, můžete připravit i jinou variaci. Skvěle budou chutnat třeba v marinádě ze sladkého kečupu, sójové omáčky, oleje a lisovaného česneku. Někteří kuchaři do omáček k marinování používají i přírodní med, který dokonale zkaramelizuje a vytvoří křupavou kůrku na povrchu masa.

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů