Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kakaový dezert „Kinder mléčný řez“ se smetanovým krémem

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 12 minut

Kakaový dezert „Kinder mléčný řez“ se smetanovým krémem - postup přípravy

Připravte si dezert, který milují děti i dospělí. Vláčný kakaový korpus s krémem ve stylu tyčinky Kinder mléčný řez vám zabere pár minut, přitom působí jako od zkušené cukrářky, při servírování ho navíc můžete doplnit čerstvým ovocem a snítkou máty.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Krém

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Do větší mísy si rozklepněte 4 vajíčka a přidejte k nim špetku soli. Přisypte cukr, lžíci vanilkového cukru a společně vše vyšlehejte do nadýchané pěny. Přilijte 2 lžíce vody a krátce zašlehejte, aby se vše dobře spojilo.

2. KROK

K mouce přidejte kakao a kypřicí prášek do pečiva a lehce promíchejte. Do vaječné pěny přesypte přes sítko 1/3 směsi a velmi opatrně ji vmíchejte do těsta pomocí stěrky. Postupně vmíchejte do těsta i zbývající 2/3 směsi s kakaem.

3. KROK

Těsto vylijte na plech vyložený pečicím papírem a rovnoměrně ho rozetřete. Poté vložte plech do předem vyhřáté trouby a korpus pečte 12 minut při teplotě 180 °C. Pomocí špejle nebo párátka ověřte, zda je těsto upečené, a poté ho vyjměte z trouby.

4. KROK

Vychladlý korpus překlopte na pracovní plochu s pečicím papírem a opatrně odstraňte pečicí papír ze spodní strany upečeného korpusu. Želatinu nechte nabobtnat ve vlažné vodě a poté ji na mírném plameni zahřejte, aby se rozpustila.

5. KROK

Do smetany ke šlehání přisypte cukr a vanilkový cukr a vyšlehejte ji do tuha. zakysanou smetanu krátce vyšlehejte s kondenzovaným mlékem. Pokud chcete krém sladší, můžete přidat i med.

6. KROK

Do rozpuštěné želatiny vmíchejte 2 lžíce ochucené zakysané smetany. Vlijte tuto směs do krému a důkladně ji vyšlehejte. Přidejte část tuhé šlehačky a metličkou ji opatrně vmíchejte. Nakonec přidejte zbylou část šlehačky a znovu ji opatrně vmíchejte do krému.

7. KROK

Vychladlý korpus rozkrojte na dva stejné díly a na jednu polovinu rovnoměrně rozetřete krém. Přiklopte druhou polovinou a krém po bocích zarovnejte. Dort dejte do lednice a nechte krém ztuhnout.

8. KROK

Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s máslem a nalijte 1/4 této čokoládové polevy do cukrářského sáčku. Zbytek čokoládové polevy rovnoměrně rozetřete po celém korpusu. Do cukrářského sáčku udělejte malou dírku a řez ozdobte nepravidelnými čárami.

9. KROK

Řez nechte znovu vychladit v lednici, aby čokoláda ztuhla. Poté si dlouhý nůž namočte do horké vody, otřete ho a dezert nakrájejte na stejně velké a úhledné obdélníky.

10. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

11. KROK

Videopostup krok za krokem

12. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů