Domácí kynuté rohlíčky s ořechy a rozinkami - postup přípravy
Připravte si domácí kynuté rohlíčky podle receptu paní Lenky Sedláčkové, které chutnají jako upečené v rodinné pekárně. Můžete je naplnit ořechy s rozinkami nebo svou oblíbenou náplní.
Ingredience
Rozinky a ořechy zalijte rumem a nechte je odstát po dobu 30 minut. Do menší nádoby nalijte vlažné mléko, přidejte jednu lžíci cukru a rozdrobte do něj droždí. Zakryjte nádobu utěrkou a nechte kvásek vykynout na teplém místě.
Do větší mísy dejte polohrubou mouku a přilijte k ní vykynutý kvásek. Přidejte žloutky, sádlo, lžíci cukru a špetku soli. Vypracujte hladké těsto a nechte ho kynout na teplém místě po dobu 50 minut.
Rozinky a ořechy namočené v rumu slijte, nakrájejte na menší kousky a dochuťte je lžící cukru. Vykynuté těsto rozdělte na 9 stejných dílů a rukama ho roztáhněte do tvaru trojúhelníku,
Poté je naplňte ořechovo-rozinkovou náplní a srolujte je do rohlíčků. Naplněné rohlíčky přendejte na plech vyložený pečicím papírem a potřete je olejem.
Plech vložte do předem vyhřáté trouby na 180 °C a rohlíčky pečte přibližně 20 minut. Poté je vyjměte z trouby a nechte je vychladnout. Před servírováním je posypte moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.