Špaldové bulky s tvarohem

i Zdroj fotografie: Helena Vítková Zvonková
ČAS PŘÍPRAVY
20 minut
ČAS VAŘENÍ
30 minut
NÁROČNOST
Snadná

Špaldové bulky s tvarohem - postup přípravy

Pečivo, jejichž součástí je tvaroh nebo nějaká jeho obdoba, bývá velmi chutné a vláčné. Pokud je navíc ze špaldové mouky, jako bulky podle receptu od paní Heleny Vítkové Zvonkové, o zdravou snídani či svačinu máte rázem postaráno.
1. KROK

Tvaroh prošlehejte dohladka s vejcem a solí. Špaldovou mouku prosejte spolu s práškem do pečiva a vypracujte hladké těsto. Pokud chcete, můžete do něho přimíchat také trochu různých semínek.

2. KROK

Těsto nechte chvilku odpočinout, rozdělte ho na menší kousky a zformujte z nich bochánky. Vyskládejte je na plech, posypejte je kmínem, hrubozrnnou solí a semínky a dejte péct do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C po dobu kolem 30 minut.

3. KROK

Po dopečení bochánky nechte vychladnout a podávejte, jak jste zvyklí. Nespotřebované množství uložte nejlépe do plátěného sáčku, případně je můžete také zamrazit.

Co si myslíte o receptu?
5/5 (82%) 314 hlasů
Nahlásit chybu
63 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt