Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Špaldové bulky s tvarohem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Špaldové bulky s tvarohem - postup přípravy

Pečivo, jejichž součástí je tvaroh nebo nějaká jeho obdoba, bývá velmi chutné a vláčné. Pokud je navíc ze špaldové mouky, jako bulky podle receptu od paní Heleny Vítkové Zvonkové, o zdravou snídani či svačinu máte rázem postaráno.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Tvaroh prošlehejte dohladka s vejcem a solí. Špaldovou mouku prosejte spolu s práškem do pečiva a vypracujte hladké těsto. Pokud chcete, můžete do něho přimíchat také trochu různých semínek.

2. KROK

Těsto nechte chvilku odpočinout, rozdělte ho na menší kousky a zformujte z nich bochánky. Vyskládejte je na plech, posypejte je kmínem, hrubozrnnou solí a semínky a dejte péct do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C po dobu kolem 30 minut.

3. KROK

Po dopečení bochánky nechte vychladnout a podávejte, jak jste zvyklí. Nespotřebované množství uložte nejlépe do plátěného sáčku, případně je můžete také zamrazit.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů