Španělský ptáček z mletého masa - postup přípravy
Pokud je španělský ptáček váš oblíbený pokrm, vyzkoušejte jeho rychlejší variantu z mletého masa podle Youtube kanálu Recepty bez brepty. Jako přílohu zvolte rýži, hranolky nebo pečené brambory.
Mleté masoi
Omáčka
Mleté maso dejte do mísy a přidejte k němu 2 vejce. Dochutte ho solí a pepřem, přidejte sójovou a worchestrovou omáčku a důkladně ho promíchejte.
Do mletého masa postupně přisypávejte strouhanku, dokud nebude mít maso správnou konzistenci. Poté ho uložte na 1 hodinu do lednice.
Cibuli očistěte a překrojte ji na poloviny. Poté ji nakrájejte na silnější plátky. Uvařené vajíčko i špekáček překrojte na čtvrtiny a nakládané okurky nakrájejte podle velikosti na poloviny nebo čtvrtiny.
Anglickou slaninu nakrájejte na silnější plátky. Vyjměte maso z lednice, namočte si ruce do vody a z masa vytvarujte placku, do které důkladně zabalte připravené suroviny. Postup opakujte, dokud budete mít dostatek masa.
Anglickou slaninu a cibuli nakrájejte na malé kostičky. Do pánve přidejte lžíci oleje a orestujte je do zlatova. Poté přidejte připravené ptáčky a orestujte je ze všech stan.
Přidejte 2 lžíce hořčice a lehce promíchejte. Přilijte vývar a nálev z okurek a znovu lehce promíchejte. Omáčku dochuťte solí a pepřem a ptáčky duste na mírném ohni 30 minut. Po 15 minutách maso otočte.
Poté maso vyjměte a vložte ho do trouby předehřáté na 200 °C a pečte ho po dobu 10 minut. Do omáčky přisypte strouhanku a vařte ji 5 minut. Nakonec omáčku propasírujte nebo rozmixujte.
Hotového ptáčka překrojte na půl, přelijte ho omáčkou a servírujte s uvařenou rýží nebo bramborami.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.