Pečené hrbaté maso se zeleninou a sýrem - postup přípravy
Připravte si rychlý sobotní oběd a vyzkoušejte recept od paní Petry Pospíchalové na chutné a křehké hrbaté vepřové maso se směsí cibule, cukety a sýra. Jako přílohu zvolte vařené nebo pečené brambory.
Ingredience
Plátky vepřového masa nakrájejte na menší plátky, naklepejte je, osolte je, posypejte mletým kmínem a opepřete podle své chuti.
Rozpalte olej na pánvi a maso osmažte z obou stran, dokud nezíská krásnou zlatou barvu. Poté ho přendejte do pekáče.
Na maso dejte nahrubo nakrájenou cibuli na plátky a podlijte ho vodou. Pekáč vložte do trouby předehřáté na 180 °C a maso pečte asi 30 minut, dokud maso nezměkne.
Mezitím na pánvi osmahněte cibulku s anglickou slaninou. Poté přidejte nakrájenou cuketu a restujte, dokud se zelenina nezměkne.
Poté do zeleniny přidejte vejce a promíchejte. Vyjměte pekáč z trouby a připravenou směs navrstvěte na maso. Každý kousek zakryjte plátkem sýra a nechte ho zapéct přibližně 5 minut.
Pokud vám zbyde zeleninová směs, rozprostřete ji po pekáči. Hotové maso ihned servírujte s pečeným nebo vařeným bramborem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.