Zelňáčky s jogurtovým dipem

ČAS PŘÍPRAVY
20 minut
ČAS VAŘENÍ
30 minut
NÁROČNOST
Snadná

Zelňáčky s jogurtovým dipem - postup přípravy

Z povařeného zelí a těsta lze připravit placičky ve stylu bramboráků. Podávané spolu s jogurtovým dipem mohou být skvělou svačinou či občerstvením na párty.
1. KROK

Čtvrtinu hlávky zelí zelí zbavte košťálu a nakrájejte na menší kousky. Ty dejte do hrnce s vodou a vařte 10 minut, aby zelí změklo. Mezitím si nakrájejte cibule na kostičky, dejte je na pánev s olejem a smažte, aby cibule krásně zesklovatěla.

2. KROK

Slijte vodu ze zelí, to propláchněte pod tekoucí vodou a dejte ho do mísy. Přidejte k němu osmaženou cibuli, rozklepněte 3 vejce, dodejte česnek, osolte, přidejte podle chuti kmín a oregano a nakonec mouku. Vymíchejte těsto. Rozpalte olej na pánvi, z těsta udělejte menší placičky a z obou stran je osmažte hezky dozlatova.

3. KROK

Do misky dejte jogurt nebo zakysanou smetanu. Osolte, přidejte sušené oregano, citronovou šťávu, česnek a zamíchejte. Dip servírujte k placičkám.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Galerie

Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 443 hlasů
Nahlásit chybu
136 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt