Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dušená kuřecí stehna se zeleninou a bylinkami

4,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 26 minut

Dušená kuřecí stehna se zeleninou a bylinkami - postup přípravy

Objevte kouzlo dušených kuřecích stehen se zeleninou a bylinkami, plných šťávy a bohatých chutí. Tento rychlý a snadný pokrm se skvěle hodí, jako lehký oběd i večeře.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Kůži na kuřecích stehnech na několika místech nakrojte a vložte je do pánve s rozpáleným olejem. Maso osolte, ochuťte pepřem, koriandrem a smažte 5 minut. Poté je otočte a pokračujte ve smažení dalších 5 minut. 

Poznámka: Díky nakrojení maso pojme lépe chutě ostatních ingrediencí.

2. KROK

Maso znovu otočte kůží nahoru a přidejte k němu cibuli nakrájenou na proužky. Pánev přikryjte pokličkou a vše smažte 5 minut. Po této době přidejte rajčata, pokrm znovu ochuťte solí a pepřem, zakryjte ho pokličkou a smažte dalších 5 minut. 

3. KROK

Celý pokrm zalijte rozšlehanými vejci, pánev zakryjte pokličkou a maso se zeleninou vařte 2–3 minuty. Dušená kuřecí stehna posypte směsí nasekané petrželky a koriandru, přikryjte je pokličkou a nechte je vařit poslední 2–3 minuty. 

4. KROK

Tip: Kuřecí stehna můžete podávat samostatně, jako nízkosacharidovou alternativu. Skvěle chutnají ale také ve společnosti s rýží nebo vařenými brambory.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Essen Rezepte

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů