Domácí kynuté nadýchané donuty - postup přípravy
Kynuté a nadýchané donuty existují v různých příchutích a variantách, a tak je můžete najít s různými ovocnými a čokoládovými náplněmi a polevami. Připravte si tento snadný dezert ke snídani nebo na svačinku.
Ingredience
V misce smíchejte mouku a sušené droždí. Poté přidejte cukr, sušené mléko, sůl a vše dobře promíchejte. Přilijte studené mléko a žloutek.
Míchejte, dokud se všechny suroviny dobře nespojí. Nakonec přidejte máslo a hněťte těsto alespoň 10–12 minut, dokud není hladké.
Těsto rozdělte na 12 dílů a vytvořte z nich kuličky. Zakryjte je utěrkou a nechte je 15 minut odpočívat. Kuličku obalte v mouce, aby se těsto nelepilo a každou rozválejte na placku.
Vykrojte střed, zakryjte je utěrkou a nechte těsto zdvojnásobit svůj objem. Kynout budou přibližně 30–40minut. Rozehřejte olej na a smažte donuty na mírném ohni z obou stran dozlatova.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.