Domácí perníkový likér s rumem - postup přípravy
Pokud si chcete atmosféru Vánoce vychutnat plnými doušky, perníkový likér je ideální příležitostí. Podle receptu paní Pavlíny Bušové si připravíte lahodný smetanový likér s pikantní chutí koření a neodolatelnou vůní perníku.
Ingredience
Do kastrůlku nalijte smetanu, vmíchejte do ní kakao a perníkové koření. Kastrůlek postavte na plotnu a při mírné teplotě ohřívejte.
Směs pomalu přiveďte k varu. Jakmile začne smetana bublat, vypněte plamen a nechte obsah zcela vychladnout.
V ideálním případě nechte směs přes noc v lednici. Perníkové koření uvolní své aroma do smetany a všechny chutě se propojí.
Do vychlazené směsi vmíchejte bílý rum. Směs můžete přecedit přes plátýnko, abyste odstranili případné zbytky perníkového koření.
Nakonec do směsi vmíchejte kondenzované mléko. Likér přelijte do uzavřené nádoby, ideálně do lahví a uložte v chladničce.
Domácí perníkový likér uchovávejte v lednici, kde bude lépe dozrávat a získá plnější chuť. Likér podávejte při pokojové teplotě.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.