Hrušková roláda s rozinkami a mandlemi - postup přípravy
Tento recept potěší všechny milovníky rychlého a snadného pečení, které zvládnou i začátečníci. Hrušková roláda je plná rozmanitých chutí a hodí se i na slavnosti.
Těsto
Hrušková náplň
Krém
Na posypání
Mandle rozprostřete na plech a pečte je v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 5 minut. Poté je z trouby vyjměte a nechte je vychladnout. Pokračujte s přípravou těsta.
Vaječné bílky vyšlehejte se špetkou soli do tuhého sněhu. Za stálého šlehání přidejte postupně cukr a poté vaječné žloutky, jeden po druhém.
Nakonec přidejte strouhané mandle, těsto rozprostřete na plech, vyložený pečicím papírem a pečte ho při 170 °C po dobu 10–15 minut. Upečené těsto položte na čistou utěrku, posypanou cukrem, srolujte ho, zabalte a nechte vychladnout.
Mezitím připravte hruškovou náplň. Hruškový kompot slijte, ovoce nakrájejte na menší kousky a smíchejte ho s upečenými mandlemi, rozinkami, skořicí a mandlovým aroma. Nakonec připravte krém.
Zakysanou smetanu vyšlehejte s moučkovým cukrem, ztužovačem šlehačky v prášku a smetanou ke šlehání. Krémem následně potřete těsto, které předem rozbalte.
Na krém naneste hruškovou náplň, těsto zarolujte, hruškovou roládu posypte kakaem a servírujte ji nakrájenou na kousky.
Tip: Pokud chcete, aby náplň více ztuhla, roládu vložte na pár minut do lednice před tím, než ji budete servírovat. Každou porci můžete ozdobit několika lístky máty.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Einfache Rezepte