Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hrušková roláda s rozinkami a mandlemi

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Hrušková roláda s rozinkami a mandlemi - postup přípravy

Tento recept potěší všechny milovníky rychlého a snadného pečení, které zvládnou i začátečníci. Hrušková roláda je plná rozmanitých chutí a hodí se i na slavnosti.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

Hrušková náplň

Krém

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mandle rozprostřete na plech a pečte je v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 5 minut. Poté je z trouby vyjměte a nechte je vychladnout. Pokračujte s přípravou těsta.

2. KROK

Vaječné bílky vyšlehejte se špetkou soli do tuhého sněhu. Za stálého šlehání přidejte postupně cukr a poté vaječné žloutky, jeden po druhém. 

3. KROK

Nakonec přidejte strouhané mandle, těsto rozprostřete na plech, vyložený pečicím papírem a pečte ho při 170 °C po dobu 10–15 minut. Upečené těsto položte na čistou utěrku, posypanou cukrem, srolujte ho, zabalte a nechte vychladnout. 

4. KROK

Mezitím připravte hruškovou náplň. Hruškový kompot slijte, ovoce nakrájejte na menší kousky a smíchejte ho s upečenými mandlemi, rozinkami, skořicí a mandlovým aroma. Nakonec připravte krém. 

5. KROK

Zakysanou smetanu vyšlehejte s moučkovým cukrem, ztužovačem šlehačky v prášku a smetanou ke šlehání. Krémem následně potřete těsto, které předem rozbalte. 

6. KROK

Na krém naneste hruškovou náplň, těsto zarolujte, hruškovou roládu posypte kakaem a servírujte ji nakrájenou na kousky. 

7. KROK

Tip: Pokud chcete, aby náplň více ztuhla, roládu vložte na pár minut do lednice před tím, než ji budete servírovat. Každou porci můžete ozdobit několika lístky máty.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Einfache Rezepte

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů