Domácí tvarohové tyčinky Pribináček - postup přípravy
Domácím tvarohovým tyčinkám nikdo neodolá, mezi tradičním vánočním cukrovím se navíc budou doslova vyjímat. Lahodné tyčinky s tvarohem a jahodami, které se rozpouštějí na jazyku, připravíte z několika málo surovin, které navíc můžete dle libosti doplňovat a obměňovat.
Tyčinky
Jahodová poleva
Čokoládová poleva
Ve větší míse smíchejte tvaroh s máslem pokojové teploty a moučkovým cukrem. Přidejte několik kapek vanilkové esence.
Tvarohovou směs řádně promíchejte pomocí tyčového mixéru. Vše řádně uhlaďte, aby ve směsi nezůstaly žádné hrudky nerozmíchaného másla či cukru.
Tvarohovou směs vložte do cukrářského sáčku se širokou špičkou. Na pečicí papír pomocí cukrářského sáčku stříkejte stejně dlouhé tyčinky.
Tvarohové tyčinky vložte vychladit do mrazáku. V mrazáku je nechte po dobu několika hodin, aby se následně dobře namáčely v polevách.
Jahody s cukrem vsypte do kastrůlku a pomocí tyčového mixéru vytvořte hladkou směs. Poté vsypte agar a vše řádně promíchejte.
Jahodovou směs zahřívejte při mírné teplotě. Postupně ji přiveďte k varu a za stálého míchání vařte asi po dobu dvou minut. Poté nechte zchladnout.
Čokoládu s máslem rozpusťte ve vodní lázni anebo v mikrovlnné troubě. Při rozpouštění čokoládu míchejte a dbejte na to, aby v ní nezůstaly hrudky.
Vychlazené tvarohové tyčinky vyjměte z mrazáku a namáčejte postupně v jahodové a čokoládové polevě. Polevy nalijte do vyšších skleniček a tyčinky napichujte na nůž, aby se dobře obalovaly polevou.
Obalené tyčinky nechte zatuhnout v chladničce a následně je přeneste do mrazáku, aby zcela ztuhnuly. Ztuhnuté přesuňte z mrazáku do chladničky, kde je uchovávejte až do konzumace.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Yuliya Small