Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí marokánky s čokoládovou polevou

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Domácí marokánky s čokoládovou polevou - postup přípravy

Vyzkoušejte recept na domácí marokánky s čokoládovou polevou podle receptu paní Anny Horáčkové. Jsou plné kandovaného ovoce a křupavých ořechů.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Ve středně velkém hrnci rozpusťte máslo a přidejte hladkou mouku. Stále míchejte, dokud směs nezačne vonět a nezíská světle hnědou barvu.

2. KROK

Postupně přilívejte za stálého míchání mléko, dokud nezískáte hladkou a hustou směs. Při míchání se ujistěte, že nevznikají hrudky.

3. KROK

Přidejte moučkový cukr, nasekané ořechy a kandované ovoce. Vše dobře promíchejte, aby se všechny ingredience propojily .

4. KROK

Na plech vyložený pečicím papírem pomocí lžíce tvořte malé kopečky a udržujte mezi nimi dostatečný rozestup. Poté marokánky pečte v předem vyhřáté troubě na 150 °C  po dobu zhruba 30 minut.

5. KROK

Plech vyjměte z trouby a nechte marokánky zcela vychladnout. Poté je namáčejte v rozpuštěné čokoládě.

6. KROK

Tip: Kandované ovoce můžete nahradit kandovanou pomerančovou kůrou s rozinkami. Pokud chcete, aby byly marokánky lahodnější, nahraďte mléko smetanou.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů