Domácí marokánky s čokoládovou polevou - postup přípravy
Vyzkoušejte recept na domácí marokánky s čokoládovou polevou podle receptu paní Anny Horáčkové. Jsou plné kandovaného ovoce a křupavých ořechů.
Ingredience
Ve středně velkém hrnci rozpusťte máslo a přidejte hladkou mouku. Stále míchejte, dokud směs nezačne vonět a nezíská světle hnědou barvu.
Postupně přilívejte za stálého míchání mléko, dokud nezískáte hladkou a hustou směs. Při míchání se ujistěte, že nevznikají hrudky.
Přidejte moučkový cukr, nasekané ořechy a kandované ovoce. Vše dobře promíchejte, aby se všechny ingredience propojily .
Na plech vyložený pečicím papírem pomocí lžíce tvořte malé kopečky a udržujte mezi nimi dostatečný rozestup. Poté marokánky pečte v předem vyhřáté troubě na 150 °C po dobu zhruba 30 minut.
Plech vyjměte z trouby a nechte marokánky zcela vychladnout. Poté je namáčejte v rozpuštěné čokoládě.
Tip: Kandované ovoce můžete nahradit kandovanou pomerančovou kůrou s rozinkami. Pokud chcete, aby byly marokánky lahodnější, nahraďte mléko smetanou.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.