Salát na chlebíčky se šunkou a jogurtovou zálivkou - postup přípravy
Nikdo nechce trávit mnoho času v kuchyni, když by se raději věnoval o Vánocích své rodině nebo případným hostům. Naservírujte svým blízkým chlebíčky s tímto vyladěným salátem se šunkou, který budete mít hotový za chviličku.
Ingredience
Mrkev oloupejte, nakrájejte ji na poloviny a 20 minut ji vařte. Zatím do kastrůlku vložte vajíčka a zalijte je studenou vodou. Vodu přiveďte k varu a vejce vařte 9 minut.
Jakmile je mrkev uvařená, vyndejte ji z kastrůlku a dejte bokem zchladnout. Uvařená vajíčka oloupejte, nakrájejte je na kostičky a vložte do mísy. Vychladlou mrkev nakrájejte na podobně velké kousky, jako vajíčka a přidejte ji do mísy.
Tip: To, že je mrkev uvařená, poznáte podle toho, že ji snadno propíchnete špejlí nebo vidličkou. Je-li mrkev stále tvrdá, vařte dál, do změknutí.
Nyní si na kostičky nakrájejte šunku a rovněž ji přidejte do směsi s vejcem. Stejný postup opakujte u papriky. Do mísy přidejte také kukuřici a hrášek.
Poznámka: Než začnete papriku krájet na kostičky, zbavte ji pecek.
Ve vedlejší misce smíchejte majonézu, jogurt, sůl a pepř a touto směsí zalijte nakrájenou zeleninu se šunkou. Vše dobře zamíchejte a dejte chladit do lednice na 30 minut.
Poznámka: Salát můžete podávat ihned po připravení. Lépe ale chutná, když je vychlazený.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vařte s Charlesem