Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vánoční Bílkové pusinky

4,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Vánoční Bílkové pusinky - postup přípravy

Bílkové pusinky zkrátka k vánočním svátkům neodmyslitelně patří. Každý je však připravuje trochu odlišným způsobem. Někdo přidává do směsi z bílků kávu, kakao i kokos. Nyní si s námi můžete připravit to klasické cukroví, které jemností nic nepředčí.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve si napusťte do menšího hrnce vodu a na něj posaďte větší misku. Nyní tekutinu zahřívejte na mírném plamenu, aby se miska pouze zahřála. Vytvoříte tak v podstatě vodní lázeň. Pak do nádoby vlijte vaječný bílek a postupně do něj vmíchávejte pomocí mixéru moučkový cukr. Vodní lázeň způsobí tuhnutí směsi. Až budete mít krém hotový, odstavte jej z plotny a lžící navrstvěte do cukrářského sáčku.




Než začnete tvořit pusinky, předehřejte si troubu na cca 100 °C. Cukroví z bílků budete spíš sušit nežli péct. Nyní na plech vystlaný pečícím papírem stříkejte cukrářským sáčkem jednotlivé pusinky. Velikost i tvar si určete dle libosti. Posléze vše vložte do trouby a propékejte asi hodinu.

Až se pusinky dostatečně v troubě vysuší, vyjměte je a nechte zcela zchladnout. Pak je možné dozdobit jednotlivé kousky čokoládovou polevou. Některé hospodyňky pusinky dochucují například i mletými oříšky (vlašskými nebo lískovými), mletou skořicí, vanilkou, nebo kousíčky čokolády. Zatoužili jste po barevných pusinkách? Není problém! Do bílkového sněhu před pečením vsypte jakékoliv potravinářské barvivo a vykouzlete třeba ty romanticky růžové.

Cukroví uchovávejte v krabici v chladu a suchu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů