Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bramboráky po anglicku se strouhaným sýrem

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Bramboráky po anglicku se strouhaným sýrem - postup přípravy

V případě, že patříte mezi milovníky bramboráků, neváhejte vyzkoušet tento recept. Obsahují lahodný sýr, který jim dodá jemnou konzistenci a zajímavou chuť.

Ingredience pro:
9 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Brambory oloupejte a nastrouhejte. Do mísy s bramborami vlijte ledovou vodu a nechte je odpočívat po dobu 5–10 minut. 

Poznámka: Brambory je dobré ponořit do ledové vody proto, aby došlo k rozpuštění přebytečného bramborového škrobu.

2. KROK

Po této době brambory vyjměte a vodu slijte. Brambory důkladně vymačkejte a osušte čistou utěrkou nebo papírovými ubrousky. 

3. KROK

V pánvi rozehřejte olej a brambory mírně osmažte – potrvá to asi 5 minut. Při smažení brambory stále promíchávejte a následně je dejte zpět do mísy, kde je osolte a opepřete. Nechte brambory vychladnout a nastrouhejte sýr nahrubo.

4. KROK

Nastrouhaný sýr přisypte k bramborám a všechny ingredience důkladně zamíchejte. Nakonec přimíchejte také mouku.

Poznámka: Ze vzniklé směsi uděláte asi 9 bramboráků. Pokud uděláte bochánky na bramboráky menší, můžete získat až 15 kusů.

5. KROK

Pomocí rukou vytvořte ze směsi malé bochánky a smažte je v rozpáleném oleji do hněda. 

Tip: Hotové bramboráky po anglicku můžete podávat s lahodnou smetanou. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů