Nadýchané bylinkové houstičky se špenátem - postup přípravy
Pokud jste milovníci slaného pečiva, rozhodně vyzkoušejte bylinkové houstičky podle receptu paní Jany Podolákové Burkartové. Vychutnat si je můžete k masu, salátům nebo pomazánkám, avšak božsky chutnají i samotné.
Bylinkové houštičky
Na potření
Do části teplého mléka přidejte lžičku cukru, droždí a lžíci mouky. Vše důkladně promíchejte, nádobu přikryjte utěrkou a nechte vzejít omládek.
Do mísy přidejte žloutky, změklé máslo, majonézu, sůl, nasekaný špenát a zbytek mléka. Směs důkladně promíchejte a vytvořte z ní jemnou kašičku.
Přilijte vzešlý omládek a po lžících přidávejte hladkou mouku. Poté vypracujte jemné a hladké těsto. Vytvořte bochánek, který přendejte na plech vyložený pečicím papírem.
Těsto roztáhněte do všech stran, zakryjte ho utěrkou a nechte ho necelou hodinu kynout. Poté těsto rozkrojte na 9 houstiček.
V míse smíchejte majonézu, olivový olej, zakysanou smetanu a nasekanou pažitku. Houstičky pečlivě potřete a posypte je nasekanou pažitkou.
Houstičky vložte do předem vyhřáté trouby na 180 °C. Pečte je do zlatova přibližně 20–30 minut. Poté je vyjměte z trouby a potřete je vodou smíchanou se solí.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.