Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Smažené tyčinky s klobásou, sýrem a petrželkou

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Smažené tyčinky s klobásou, sýrem a petrželkou - postup přípravy

Vynikajícím pohoštěním na party, k televizi nebo vínu a pivu mohou být domácí tyčinky. Skvělou chuť jim dodává kefír přidaný do těsta.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

V míse rozšlehejte vejce, přidejte trochu soli, cukr, nasekanou petrželku a kefír a promíchejte. Poté do mísy dejte na jemném struhadle nastrouhaný tvrdý sýr, na malé kousky nakrájenou měkkou klobásu a nakonec přidejte hladkou mouku a prášek do pečiva. Zamíchejte a pak rukou vypracujte hladší těsto.

2. KROK

Dejte těsto na mírně pomoučněný vál, zpracujte ho rukou, udělejte bochánek, přikryjte ho fólií a nechte 10 minut odpočinout. Poprašte vál i těsto moukou a vyválejte těsto na čtvercovou placku o síle maximálně půl centimetru. Pak kolečkem na pizzu vykrájejte tyčinky asi centimetr široké a 15 centimetrů dlouhé, případně si jejich velikost upravte podle sebe.

3. KROK

Dejte rozpálit olej na pánvi a tyčinky na něm usmažte ze všech stran hezky do zlatova. Po dosmažení je dejte okapat na papírové kuchyňské ubrousky a podávejte.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů