Listové koláčky s tvarohovou náplní a ovocem - postup přípravy
Vyzkoušejte tento originálně vypadající a velmi chutný dezert podle receptu paní Dagmar Kazdové. Listové koláčky můžete podávat ke snídani, ale pochutnat si na nich můžete také odpoledne u dobré kávy.
Ingredience
Náplň
Zdobení
Nejprve si připravte tvarohovou náplň. V míse utřete tvaroh se žloutkem a přimíchejte do směsi krupicový a vanilkový cukr. Vše zamíchejte a přidejte nastrouhanou citronovou kůru.
Poznámka: Citronovou kůru nastrouhejte z dobře omytého a chemicky neošetřeného citronu.
Nyní rozbalte listové těsto a rozdělte jej na 4 čtverce. Každý kousek následně, od rohů směrem ke středu, rozřízněte tak, aby vám ve středu zůstal přibližně 1 cm těsta nerozřezaný.
Co druhý roh ohněte směrem ke středu a na střed každého kusu těsta položte 1 lžičku tvarohové náplně a ozdobte ji višní.
V misce si rozšlehejte žloutek a povrch listových koláčků jím potřete. Koláčky uložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 10–15 minut, do růžova.
Po upečení koláčky ihned posypejte moučkovým cukrem a nechte je vychladnout. Poté můžete dezert ihned podávat.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.