Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Čokoládový dort ve stylu Ferrero Rocher

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut

Čokoládový dort ve stylu Ferrero Rocher - postup přípravy

Pokud vás honí mlsná, zapomeňte na čokoládu nebo sušenky. Raději si připravte tento nepečený dezert. Příprava nezabere dlouho, ale chutná úplně stejně jako známé pralinky Ferrero Rocher. Tento dort vám rozhodně nedá spát a všichni strávníci se po něm budou olizovat až za ušima.

Ingredience pro:
10 porcí

Korpus

Krém

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

V kuchyňském robotu si nadrobno rozemelte lískové ořechy. Dejte je stranou a stejně tak si rozdrťte také sušenky. Ty poté dejte do misky a přilijte mléko, dále změklé máslo a nadrcené ořechy a vše dobře promíchejte. Mělo by vám vzniknout hladké těsto, které rozprostřete do kulaté formy o průměru 20 centimetrů, vyložené pečicím papírem. Těsto dobře vměstnejte do formy, aby nikde nebylo volné místo a korpus byl všude přibližně stejně vysoký.

2. KROK

Mezitím si v misce vyšlehejte do tuha smetanu ke šlehání a opatrně do ní přimíchejte zakysanou smetanu. Ve vodní lázni si rozpusťte čokoládu a poté ji opatrně přilijte k oběma smetanám a dobře promíchejte.

3. KROK

Ke směsi přidejte 80 g nasekaných lískových ořechů. Nemusí být úplně nadrobno, záleží, co máte raději. Poté si v robotu rozdrťte také oplatky a přidejte je ke směsi. Dodá jí novou chuť, ale také strukturu. Krém naneste na korpus a dobře ho rozprostřete. Dejte jej do lednice ztuhnout a mezitím si připravte finální polevu.

4. KROK

Ve vodní lázni si rozpusťte čokoládu a k té přidejte smetanu. Vytvořte hladkou čokoládovou polevu, kterou naneste na hotový dort. Je lepší, když už je trochu zatuhlý, aby se poleva snadno nanášela. Na závěr můžete povrch ozdobit kousky ořechů nebo třeba čokoládovými hoblinkami, to už je na vás. Dort dejte opět do lednice alespoň na hodinu ztuhnout a máte hotovo.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů