Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rybí salát z tresky à la treska v majonéze

4,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Rybí salát z tresky à la treska v majonéze - postup přípravy

V případě, že hledáte chuťovku na Silvestra, se kterou byste neměli moc práce, vyzkoušejte tento recept na salát z tresky, který připomíná klasickou tresku v majonéze. Postup přípravy je jednoduchý a salát vás překvapí svou příjemně osvěžující chutí.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Do hrnce vložte rybí filety, které zalijte vodou tak, aby byly úplně ponořené. Do hrnce přidejte ocet, sůl, bobkový list, nové koření a pepř. Vodu přiveďte k varu a obsah hrnce vařte 15 minut. Do vedlejšího hrnce dejte vařit oloupanou mrkev, a to na 20 minut, do změknutí. 

2. KROK

Zatímco se filety vaří, nakrájejte okurky na drobné kousky a oloupejte a nadrobno nakrájejte také cibuli. Uvařené filety vyndejte z vody a nechte je vychladnout. Poté filety rozdrobte do mísy na drobné kousky.

3. KROK

Poznámka: Velikost kousků tresky je čistě na vás. Čím menší kousky vytvoříte, tím jemnější bude mít salát konzistenci.

4. KROK

K rozdrobeným filetům přidejte cibuli, okurky, uvařenou a na kostičky nakrájenou mrkev a vše zamíchejte. Do směsi přidejte celou sklenici majonézy a tatarku. Znovu všechny ingredience důkladně promíchejte a přidejte zakysanou smetanu.

5. KROK

Poznámka: Kolik smetany přidáte, je jen na vás. V tomto receptu byly použity 2 lžíce smetany. Pokud chcete mít mokřejší salát, můžete přidat smetany víc.

6. KROK

Všechny ingredience znovu zamíchejte a dochuťte postupně octem. Mezi přidáváním octu salát z tresky ochutnávejte, abyste jej nepřekyselili. Na závěr salát dochuťte solí. 

7. KROK

Poznámka: Hotový salát dejte do lednice na 24 hodin a poté jej podávejte s oblíbeným pečivem a paprikami.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Var a peč s Martinkou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů