Rybí salát z tresky à la treska v majonéze - postup přípravy
V případě, že hledáte chuťovku na Silvestra, se kterou byste neměli moc práce, vyzkoušejte tento recept na salát z tresky, který připomíná klasickou tresku v majonéze. Postup přípravy je jednoduchý a salát vás překvapí svou příjemně osvěžující chutí.
Ingredience
Do hrnce vložte rybí filety, které zalijte vodou tak, aby byly úplně ponořené. Do hrnce přidejte ocet, sůl, bobkový list, nové koření a pepř. Vodu přiveďte k varu a obsah hrnce vařte 15 minut. Do vedlejšího hrnce dejte vařit oloupanou mrkev, a to na 20 minut, do změknutí.
Zatímco se filety vaří, nakrájejte okurky na drobné kousky a oloupejte a nadrobno nakrájejte také cibuli. Uvařené filety vyndejte z vody a nechte je vychladnout. Poté filety rozdrobte do mísy na drobné kousky.
Poznámka: Velikost kousků tresky je čistě na vás. Čím menší kousky vytvoříte, tím jemnější bude mít salát konzistenci.
K rozdrobeným filetům přidejte cibuli, okurky, uvařenou a na kostičky nakrájenou mrkev a vše zamíchejte. Do směsi přidejte celou sklenici majonézy a tatarku. Znovu všechny ingredience důkladně promíchejte a přidejte zakysanou smetanu.
Poznámka: Kolik smetany přidáte, je jen na vás. V tomto receptu byly použity 2 lžíce smetany. Pokud chcete mít mokřejší salát, můžete přidat smetany víc.
Všechny ingredience znovu zamíchejte a dochuťte postupně octem. Mezi přidáváním octu salát z tresky ochutnávejte, abyste jej nepřekyselili. Na závěr salát dochuťte solí.
Poznámka: Hotový salát dejte do lednice na 24 hodin a poté jej podávejte s oblíbeným pečivem a paprikami.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Var a peč s Martinkou