Nadýchané smetanové lívanečky - postup přípravy
Připravte svým blízkým nadýchané domácí lívanečky podle receptu Romany Važanské, které jsou nejen snadné, ale i velmi rychlé. Servírovat je můžete se šlehačkou a borůvkovou zavařeninou.
Lívanečky
Na ozdobu
Do mísy přidejte prosátou hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva. Poté do směsi přisypte cukr, vanilkový cukr a sůl.
Do mísy rozklepněte vejce, přidejte zakysanou smetanu a nastrouhanou kůru z jednoho citrónu. Přilijte mléko a směs velmi důkladně promíchejte.
Lívanečník nebo pánev vymažte olejem. Pomocí lžíce vytvořte lívance dle požadované velikosti a osmažte je z obou stran do zlatova.
Lívance ihned servírujte s domácí šlehačkou, borůvkovou zavařeninou nebo jiným ovocem. Nakonec je ozdobte snítkou čerstvé máty a lehce je posypte moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Vaříme a pečeme s Romanou.