Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pečená paštika z kuřecích jater s houbami

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Pečená paštika z kuřecích jater s houbami - postup přípravy

Chcete si připravit domácí paštiku z kuřecího masa? Máme pro vás jedinečný recept na výbornou paštiku, kterou lze snadno a velmi rychle připravit a bude chutnat všem milovníkům tohoto pokrmu. Je velmi jemná, chutná a hlavně přirozená. Paštika z kuřecích jater je ideální volbou, pokud se rozhodujete, jakou paštiku nyní své rodině připravit a nechcete sahat po komerčních produktech. Játrová paštika podle tohoto receptu má vyváženou chuť i strukturu. Dokonale rozmazaná a vůbec ne hořká. Současně na ni budete potřebovat jen asi půl hodiny. Díky přidání smažené cibule, mrkve a hub má tato domácí paštika překvapivě bohatou chuť. Po namočení do mléka se játra zjemní a hlavně se zbaví hořkosti. Paštika bude úžasně hladká a bude mít zaručeně krémovou konzistenci.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Opláchněte játra, zalijte je mlékem a nechte alespoň 2 – 4 hodiny. Oloupejte cibuli a mrkev, nakrájejte najemno, osmažte na malém množství oleje. Po 5 minutách přidejte játra a smažte 7 – 10 minut.




Poté přeneste obsah z pánve do misky mixéru. Nalijte smetanu, přidejte koření a sůl. Mixujte do hladka a podle potřeby dochuťte.

Na samostatné pánvi smažte nasekané houby nakrájené na co nejmenší kousky. Přidejte je do hmoty z jater a promíchejte. Přidejte měkké máslo a znovu promíchejte.

Rozložte hmotu do formy a pošlete do předehřáté trouby na 200 stupňů po dobu 10 – 15 minut. Hotovou paštiku nechte pořádně vychladnout a poté ji umístěte přes noc do ledničky. Domácí paštika z jater je skvělým řešením a svátečním občerstvením. Je skvělá jako náplň do vajec, palačinek a pita. Hodí se k jakékoli čerstvé zelenině a bylinkám.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů