Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Tvarohové buchty s pomerančovou kůrou

3,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Tvarohové buchty s pomerančovou kůrou - postup přípravy

Tyto tvarohové buchty si zamiluje celá vaše rodina, jejich příprava trvá jen pár minut a pečení jakbysmet, což z nich dělá ideální snídaňovou pochoutku. Pomerančová kůra, která dokonale doplňuje nadýchané tvarohové těsto vám navíc provoní celou kuchyni.

Ingredience pro:
16 kusů
+ -

Ingredience

Drobenka

Kuchařka
Kuchařka: Alžběta Strouhová
1. KROK

Dvě celá vejce vyšlehejte s cukrem, vanilkovým cukrem a špetkou soli do pěny. Přidejte olej a pokračujte v míchání.

2. KROK

Z chemicky neošetřeného a omytého pomeranče ostrouhejte na jemném struhadle kůru. Strouhejte pouze oranžovou vrstvu, spodní bílá vrstva je hořká. Kůru smíchejte s vyšlehanými vejci.

3. KROK

Do směsi vmíchejte měkký tvaroh a pečlivě promíchejte. Mouku smíchejte s kypřicím práškem a postupně vmíchávejte do směsi. Rukama vypracujte pružné hladké a zároveň nelepivé těsto.

4. KROK

V misce smíchejte studené máslo s cukrem a moukou. Vypracujte drobenku, ta by měla být velmi jemná.

5. KROK

Těsto přesuňte na pomoučenou pracovní plochu, propracujte a následně rozdělte na 16 stejných kusů. Pečlivě vyválejte jednotlivé bochánky, které skládejte na plech vyložený pečicím papírem.

6. KROK

Bochánky bohatě posypte drobenkou a pečte v troubě rozpálené na 180 °C asi 20–25 minut. Upečené bochánky by měly mít nazlátlou kůrku.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů