Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Úžasná večeře z hovězího masa hotová za 25 minut

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Úžasná večeře z hovězího masa hotová za 25 minut - postup přípravy

Tohle jídlo musíte vyzkoušet! Švédské masové kuličky v bílé omáčce podávané s vařenými bramborami, nakládanými okurkami a brusinkovým džemem nebo marmeládou je úžasný recept na rychlou večeři. Možná vám přijde podivné podávat maso s brusinkovým džemem, ale je to skutečně vynikající kombinace, kterou si jistě zamilujete.

Ingredience pro:
4 porce

Masové kuličky

Omáčka

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Mleté maso dejte do hluboké mísy, přidejte sůl, muškátový oříšek, česnek, pepř, mleté nové koření, nasekanou petrželku, cibuli nadrobno, strouhanku a vejce. Směs důkladně promíchejte.




Vytvarujte masové kuličky.

Rozpalte olej v pánvi a smažte na něm kuličky asi 15 minut po obou stranách na středním ohni.

Poté dejte kuličky do čisté misky a vyčistěte pánev.

Do stejné pánve dejte mouku a opečte ji, dokud lehce nezhnědne.

Přidejte máslo a důkladně ho promíchejte s moukou.

Postupně můžete přidat hovězí vývar a neustále dobře míchat, aby v něm nezůstaly žádné hrudky. Přidejte hořčici, sůl a mletý černý pepř podle chuti. Znovu promíchejte.

Přidejte smetanu a vařte omáčku, dokud nezhoustne.

Přidejte masové kuličky a vařte asi 3 minuty.

Nakonec je můžete posypat trochou nasekané petrželky. Pokrm můžete podávat s bramborovou kaší, vařenými bramborami, solenými okurkami a brusinkovým džemem.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů