Karbanátky se zeleninou podle starého německého receptu - postup přípravy
Ochutnejte tradiční německou kuchyni – připravte si karbanátky se zeleninou podle receptu, který není tolik známý. Buďte originální a pochutnejte si na šťavnatém masu, které upečete za půl hodiny.
Maso
Cibulový salát
Zelný salát
Brambory oloupejte a nahrubo nastrouhejte na struhadle. Oloupejte a nastrouhejte také mrkev, kterou k bramborám přidejte. Tuto směs přidejte do mísy s mletým masem.
Omyjte a nakrájejte na kostičky červenou papriku, z které jste odstranili pecky. Nyní oloupejte a nahrubo nastrouhejte cibuli. Papriku i cibuli přidejte do mísy s mletým masem a zeleninou.
Nakrájejte kopr a petrželku a přidejte ji do mísy k masu stejně, jako vejce. Vše osolte a opepřete a ingredience důkladně zapracujte do masa. Přisypejte červenou papriku, přilijte olivový olej a zamíchejte.
Z masové směsi vytvořte válečky, které ukládejte na plech vyložený pečicím papírem. Lžící udělejte do masa rýhy, aby se maso dobře propeklo a pečte jej v předehřáté troubě po dobu 25 minut.
Zatímco se maso peče, nakrájejte kopr s petrželkou a vložte je do mísy. K bylinkám přidejte také oloupanou červenou i bílou cibuli, olivový olej, ocet, cukr a vodu. Všechny ingredience ochuťte solí a důkladně promíchejte.
Nyní nakrájejte okurky na drobné kousky a vmíchejte je do mísy se zelím a mrkví. Oloupejte a nakrájejte nadrobno cibuli, kterou rovněž přidejte do mísy. Vše opepřete, zalijte olivovým olejem a zamíchejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Cookrate – Meat Recipes