Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Karbanátky se zeleninou podle starého německého receptu

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Karbanátky se zeleninou podle starého německého receptu - postup přípravy

Ochutnejte tradiční německou kuchyni – připravte si karbanátky se zeleninou podle receptu, který není tolik známý. Buďte originální a pochutnejte si na šťavnatém masu, které upečete za půl hodiny.

Ingredience pro:
10 porcí
+ -

Maso

Cibulový salát

Zelný salát

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Brambory oloupejte a nahrubo nastrouhejte na struhadle. Oloupejte a nastrouhejte také mrkev, kterou k bramborám přidejte. Tuto směs přidejte do mísy s mletým masem. 

2. KROK

Omyjte a nakrájejte na kostičky červenou papriku, z které jste odstranili pecky. Nyní oloupejte a nahrubo nastrouhejte cibuli. Papriku i cibuli přidejte do mísy s mletým masem a zeleninou. 

3. KROK

Nakrájejte kopr a petrželku a přidejte ji do mísy k masu stejně, jako vejce. Vše osolte a opepřete a ingredience důkladně zapracujte do masa. Přisypejte červenou papriku, přilijte olivový olej a zamíchejte. 

4. KROK

Z masové směsi vytvořte válečky, které ukládejte na plech vyložený pečicím papírem. Lžící udělejte do masa rýhy, aby se maso dobře propeklo a pečte jej v předehřáté troubě po dobu 25 minut.

5. KROK

Zatímco se maso peče, nakrájejte kopr s petrželkou a vložte je do mísy. K bylinkám přidejte také oloupanou červenou i bílou cibuli, olivový olej, ocet, cukr a vodu. Všechny ingredience ochuťte solí a důkladně promíchejte.

6. KROK

Nyní nakrájejte okurky na drobné kousky a vmíchejte je do mísy se zelím a mrkví. Oloupejte a nakrájejte nadrobno cibuli, kterou rovněž přidejte do mísy. Vše opepřete, zalijte olivovým olejem a zamíchejte.

7. KROK

Poznámka: Připravené saláty podávejte společně s upečenými karbanátky se zeleninou.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů