Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečené bramborové koule s rajčatovou omáčkou a bešamelem

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Zapečené bramborové koule s rajčatovou omáčkou a bešamelem - postup přípravy

Chcete své rodině uvařit lahodnou a vydatnou večeři, na které si všichni pochutnají? Pokud ano, podívejte se na tento recept s bramborami, omáčkou a bešamelem. Zní to možná komplikovaně, ale v praxi je tento recept velice jednoduchý a neuvěřitelně chutný!

Ingredience pro:
6 porcí

Rajčatová omáčka

Bramborové koule

Bešamel

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Na struhadle nastrouhejte tři velká rajčata a odstraňte slupky. Smíchejte je se 2-3 lžícemi uvařené červené čočky. Přidejte koření, sůl a bylinky dle chuti.




Na ohni duste do středně husté omáčky. Tuto omáčku dáte jako spodní vrstvu.

Mleté maso duste v pánvi s česnekem, solí a pepřem, dokud nebude vařené. Brambory uvařte do měkka. Přidejte k nim lžíci mléka, pepře, soli a trochu strouhaného sýra. Vymíchejte bramborovou kaši.

Z brambor udělejte kuličky, dovnitř dejte trochu mletého masa a kousek sýra a sevřete okraje. Tyto koule rozložte na červenou omáčku.

Navrch udělejte bešamel. Na pánvi rozpustíte máslo, přidáte mouku a poté za stálého míchání pomalu přidáme mléko, aby se nevytvořily hrudky, vařte 5-7 minut.

Bešamelem přelijte koule, navrch nastrouhejte sýr a dejte jídlo na chvíli zapéct do trouby, než se sýr rozpustí.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů