Dort Oreo se smetanovým krémem a tvarohovou pěnou - postup přípravy
S přípravou dortu Oreo je trochu víc práce, ale můžete věřit tomu, že výsledek stojí za to. Chcete-li někoho dortem potěšit k narozeninám nebo jej nabídnout hostům u jiné příležitosti, můžete si být jistí, že s tímto dezertem zaválíte.
Korpus
Krém
Tvarohová pěna
Zdobení
Nejprve si připravte korpus. V míse vyšlehejte vaječné žloutky a smíchejte je se špetkou soli a vanilkovým cukrem. Poté přisypte také krupicový cukr a vlijte trochu mléka. Následně vše vyšlehejte do hladka.
Nyní do mísy přilijte zbytek mléka a znovu zamíchejte. Do tekutiny prosejte mouku s kakaem a zamíchejte. Přidejte také prášek do pečiva a lžičku octu. Ingredience znovu zamíchejte a přilijte k nim olej a rozpuštěné máslo.
Nyní si připravte dva dortové ráfky vyložené alobalem, které umístěte na plech vyložený pečicím papírem. Do každé z forem poté nalijte polovinu kakaové hmoty a těsto na korpusy pečte v předehřáté troubě na 75 °C po dobu 25–30 minut.
Hotové korpusy nechte vychladnout a poté z nich sejměte dortové ráfky. Okraje obou korpusů zarovnejte, aby měly rovnoměrně kulatý tvar a nechte je odpočívat.
Nyní si připravte krém. Sušenky Oreo vložte do sáčku, ve kterém je rozdrťte. Do vychlazené smetany ke šlehání vsypte vanilkový cukr a tvaroh. Ingredience vyšlehejte do krému a vešlehejte do nich rozdrcené sušenky.
První část korpusu potřete rovnoměrně částí krému a dejte jej, společně se zbylou částí krému, do chladničky. Zatímco se pokrm chladí, připravte si želatinu. Do mísy s vodou ponořte plátky želatiny a nechte ji chvíli měknout.
Poté z želatiny vymačkejte přebytečnou vodu a rozpusťte ji v mikrovlnné troubě nebo vodní lázni – potrvá to přibližně 1 minutu. Následně si připravte tvarohovou pěnu tak, že smetanu s vanilkovým cukrem a tvarohem vyšleháte v míse společně s kondenzovaným mlékem.
Korpus pomazaný krémem vyndejte z lednice a dejte kolem něj dortový ráfek, jehož strany vyložte pečícím papírem. Dovnitř vlijte tvarohovou pěnu a její povrch ozdobte sušenkami Oreo, které do pěny zatlačte.
Poznámka: Pečicí papír používáte proto, aby se tvarohová pěna z ráfku nevylila a držela tvar.
Zbylý krém vložte do cukrářského sáčku a rovnoměrně ho rozprostřete po celém povrchu tvarohové pěny se sušenkami. Vše přiklopte druhou částí korpusu, sundejte z dezertu dortový ráfek a pečící papír a na závěr povrch dortu ozdobte šlehačkou a sušenkami Oreo.
Poznámka: Dort Oreo podávejte nakrájený na kousky. Skvěle chutná, když je mírně vychlazený.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Торты и Кулинария Cakes & Cooking