Katova zelňačka s maďarskou klobásou a chilli - postup přípravy
Pokud potřebujete postavit na nohy po prohýřené noci nebo se zbavit nemoci, určitě si připravte tento recept podle Youtube kanálu Recepty bez brepty. Katova zelňačka je připravena ze silného vývaru a chuťově výrazných ingrediencí, které jí dodávají šmrnc.
Ingredience
Připravte si hovězí vývar, který přiveďte k varu a vložte do něj na kostičky nakrájené oloupané brambory – vařte je cca 15 minut, do změknutí. Zatímco se brambory vaří, oloupejte a nadrobno nakrájejte cibuli.
Kysané zelí nakrájejte na menší kousky. Poté nakrájejte na kolečka maďarské klobásy a nadrobno česnek. Ve větším hrnci rozehřejte sádlo a cca minutu na něm smažte cibuli – dokud nezesklovatí.
Poznámka: Nálev ze zelí nevylévejte, budete ho potřebovat na závěrečné dochucení.
K cibuli přisypte kmín, nové koření, pepř a přidejte také bobkové listy. Vše zamíchejte a do ingrediencí přimíchejte rajčatový protlak s česnekem, mletou paprikou, chilli vločkami a sušenými chilli papričkami.
Poznámka: Množství chilli určete dle vlastní chuti. Nemáte-li rádi příliš pálivé pokrmy, s chilli ingrediencemi šetřete.
Do hrnce vložte zelí, vše zamíchejte a zalijte vodou. Polévku vařte 10 minut pod pokličkou a poté do ní přimíchejte nakrájené klobásy, které vařte dalších 10 minut. Ke směsi vlijte vývar s brambory, nálev ze zelí a přisypte sůl. Polévku vařte dalších 5 minut.
Poznámka: Katovu zelňačku podávejte s čerstvým chlebem a lžící zakysané smetany.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty bez brepty