Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Katova zelňačka s maďarskou klobásou a chilli

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Katova zelňačka s maďarskou klobásou a chilli - postup přípravy

Pokud potřebujete postavit na nohy po prohýřené noci nebo se zbavit nemoci, určitě si připravte tento recept podle Youtube kanálu Recepty bez brepty. Katova zelňačka je připravena ze silného vývaru a chuťově výrazných ingrediencí, které jí dodávají šmrnc.

Ingredience pro:
8 porcí
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Připravte si hovězí vývar, který přiveďte k varu a vložte do něj na kostičky nakrájené oloupané brambory – vařte je cca 15 minut, do změknutí. Zatímco se brambory vaří, oloupejte a nadrobno nakrájejte cibuli. 

2. KROK

Kysané zelí nakrájejte na menší kousky. Poté nakrájejte na kolečka maďarské klobásy  a nadrobno česnek. Ve větším hrnci rozehřejte sádlo a cca minutu na něm smažte cibuli – dokud nezesklovatí. 

Poznámka: Nálev ze zelí nevylévejte, budete ho potřebovat na závěrečné dochucení.

3. KROK

K cibuli přisypte kmín, nové koření, pepř a přidejte také bobkové listy. Vše zamíchejte a do ingrediencí přimíchejte rajčatový protlak s česnekem, mletou paprikou, chilli vločkami a sušenými chilli papričkami. 

Poznámka: Množství chilli určete dle vlastní chuti. Nemáte-li rádi příliš pálivé pokrmy, s chilli ingrediencemi šetřete.

4. KROK

Do hrnce vložte zelí, vše zamíchejte a zalijte vodou. Polévku vařte 10 minut pod pokličkou a poté do ní přimíchejte nakrájené klobásy, které vařte dalších 10 minut. Ke směsi vlijte vývar s brambory, nálev ze zelí a přisypte sůl. Polévku vařte dalších 5 minut.

5. KROK

Poznámka: Katovu zelňačku podávejte s čerstvým chlebem a lžící zakysané smetany.

6. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Recepty bez brepty 

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů