Jablkové koule

i Zdroj fotografie: Helena Vítková Zvonková
ČAS PŘÍPRAVY
120 minut
ČAS VAŘENÍ
15 minut
NÁROČNOST
Snadná

Jablkové koule - postup přípravy

Extrémně rychlý a snadný recept na jablkové koule s námi sdílela paní Helena Vítková Zvonková. Kromě toho, že jsou tyto jablíčkové koule velmi chutné, jsou také zdravé a hodí se i při redukčních dietách.
1. KROK

Jablka oloupejte, zbavte je jádřinců a čistou dužninu nastrouhejte nahrubo. K jablkům přisypejte hrubou mouku a zpracujte směs na homogenní a tvárné těsto. Pokud máte méně sladká jablka, můžete do těsta přidat také rohlíky, případně trochu cukru, pokud se mu nevyhýbáte.

2. KROK

Zakryjte ho v míse fólií, případně ho uzavřete do krabice s víkem a nechte ho alespoň 1,5 hodiny odpočinout, aby se mouka natáhla vlhkostí, těsto dobře drželo pohromadě a knedlíky se při vaření nerozpadaly.

3. KROK

V hrnci přiveďte k varu vodu s trochou soli. Z jablkového těsta odebírejte kousky, zformujte je do tvaru koulí a vhazujte je do vroucí vody. Vařte je tak dlouho, dokud samy nevyplavou, a poté je nechte ještě dalších 7 minut provařit.

4. KROK

Hotové jablkové koule vylovte z vody, nechte je okapat a podávejte posypané mletou skořicí nebo skořicovým cukrem, případně přelité jogurtem či pokapané rozpuštěnou čokoládou.

Co si myslíte o receptu?
4/5 (79%) 281 hlasů
Nahlásit chybu
142 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt