Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bramborové špalíčky se zelím, pórkem a uzeným masem

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Bramborové špalíčky se zelím, pórkem a uzeným masem - postup přípravy

Tento pokrm z jedné pánve se hodí, kdykoliv se dostanete do časového presu, a přesto byste rádi snědli něco chutného a výživného. O svůj oblíbený recept na ně se s námi podělila paní Hana Petrášová.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Bramborové špalíčky

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě doměkka, nechte je vychladnout, oloupejte je a nastrouhejte je najemno. K bramborům přidejte vejce a mouku a vypracujte hladké a nelepivé těsto. Vypracujte z něho válečky, které rozkrájejte na špalíčky a nechte vařit v osolené vodě, dokud nevyplavou na hladinu.

Poznámka: Případně lze využít zbytky bramborového knedlíku z předchozího oběda.

2. KROK

Oloupejte cibuli, nakrájejte ji na čtvrtkolečka a nechte ji na směsi másla a rostlinného oleje osmažit dorůžova. Přidejte na kostičky pokrájené uzené maso a pokračujte v opékání, dokud maso nezezlátne.

3. KROK

Nakonec do směsi přihoďte nakrájené bramborové špalíčky a také syrové kysané zelí, které předem slijte z nálevu a pokrájejte ho na menší kousky. Směs důkladně promíchejte, podle chuti osolte a opepřete, přidejte na proužky pokrájený kousek pórku a ještě chvíli opékejte.

4. KROK

Hotovou bramborovou směs rozdělte na talíře, doplňte ji podle chuti nakládanou zeleninou a podávejte.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů