Plněná kuřecí kapsa s americkými bramborami - postup přípravy
Recept je nápaditý díky přidané nivě, která dodává plněné kuřecí kapse výraznou chuť. Připravte si kuřecí maso podle receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou a doplňte jej americkými bramborami s kari.
Maso
Příloha
Kuřecí prsa naklepejte na tenčí plátky, opepřete je a ochuťte solí.
Tip: Kuřecí maso naklepávejte přes sáček, který zmírní riziko poškození masa a zabrání odstřikování šťávy z masa do okolí.
Na každý plátek masa položte šunku a do jejího středu umístěte nivu. Okraje masa přeložte k sobě, aby vznikla kapsa a uchyťte je párátkem. Stejný postup opakujte také u ostatních kousků masa.
Připravte si tři mísy. Do jedné vsypte mouku, do druhé vyšlehaná vejce a do třetí nasypte strouhanku. Maso obalte postupně v každé z ingrediencí a odložte jej bokem. Nyní si připravte přílohu.
Brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte je na čtvrtky. Vložte je do mísy a smíchejte je s grilovacím kořením, kari, drceným kmínem, solí a zalijte je olejem. Brambory rovnoměrně rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 250 °C po dobu 30 minut.
Poznámka: Brambory pečte na maximální výkon. Má-li vaše trouba maximální teplotu 220 °C, zvolte tuto teplotu.
Zatímco se americké brambory pečou, osmažte si kuřecí kapsy a následně je podávejte s upečenou přílohou.
Poznámka: Kapsy smažte na mírném plameni z každé strany po dobu cca 10 minut, aby se uvnitř pořádně propekly.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou