Těstoviny s hlávkovým zelím a slaninou

i Zdroj fotografie: Marie Kopalová
i Těstoviny s hlávkovým zelím a slaninou
ČAS PŘÍPRAVY
15 minut
ČAS VAŘENÍ
30 minut
NÁROČNOST
Snadná

Těstoviny s hlávkovým zelím a slaninou - postup přípravy

Někdo jim říká falešné halušky, jiný zase šunkofleky se zelím, jedni o tomto jídle nikdy neslyšeli a druzí jej vaří už přes půl století. Pokud patříte do té neznalé skupiny, vězte, že je to jídlo velmi snadné a chutné. Zkuste jej připravit podle osvědčeného receptu od paní Marie Kopalové.
1. KROK

Těstoviny vsypte do osolené vroucí vody a uvařte je doměkka. Mezitím osmahněte oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli na troše sádla nebo rostlinného oleje dorůžova. Přidejte k ní na kostičky pokrájenou slaninu a pokračujte ve smažení, dokud slanina nepustí tuk a na povrchu mírně nezezlátne.

2. KROK

K osmažené cibuli se slaninou přihoďte na tenké nudličky pokrájené hlávkové zelí (můžete použít i propláchnuté kysané zelí). Směs podle chuti osolte, opepřete, okmínujte, podlijte trochou vody a pod pokličkou duste, dokud zelí úplně nezměkne.

3. KROK

Uvařené těstoviny slijte a nechte okapat, vsypte je do velké mísy a vyklopte k nim z pánve podušené zelí s uzeným masem. Obě části smíchejte dohromady a podávejte třeba s kyselou okurkou.

Co si myslíte o receptu?
4/5 (79%) 886 hlasů
Nahlásit chybu
110 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt