Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Těstoviny s hlávkovým zelím a slaninou

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Těstoviny s hlávkovým zelím a slaninou - postup přípravy

Někdo jim říká falešné halušky, jiný zase šunkofleky se zelím, jedni o tomto jídle nikdy neslyšeli a druzí jej vaří už přes půl století. Pokud patříte do té neznalé skupiny, vězte, že je to jídlo velmi snadné a chutné. Zkuste jej připravit podle osvědčeného receptu od paní Marie Kopalové.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Těstoviny vsypte do osolené vroucí vody a uvařte je doměkka. Mezitím osmahněte oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli na troše sádla nebo rostlinného oleje dorůžova. Přidejte k ní na kostičky pokrájenou slaninu a pokračujte ve smažení, dokud slanina nepustí tuk a na povrchu mírně nezezlátne.

2. KROK

K osmažené cibuli se slaninou přihoďte na tenké nudličky pokrájené hlávkové zelí (můžete použít i propláchnuté kysané zelí). Směs podle chuti osolte, opepřete, okmínujte, podlijte trochou vody a pod pokličkou duste, dokud zelí úplně nezměkne.

3. KROK

Uvařené těstoviny slijte a nechte okapat, vsypte je do velké mísy a vyklopte k nim z pánve podušené zelí s uzeným masem. Obě části smíchejte dohromady a podávejte třeba s kyselou okurkou.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů