Skořicové sušenky z tvarohového těsta - postup přípravy
Až nebudete mít čas na pečení, připravte si rychlé skořicové sušenky, které provoní váš domov a rozplývají se na jazyku. Vypadají elegantně, roztomile a chutnají skvěle.
Těsto
Na obalení
Tvaroh smíchejte s máslem, solí, vanilkovým a klasickým cukrem. Jakmile se ingredience propojí, přidejte mouku s kypřicím práškem do pečiva.
Tip: Aby vzniklo těsto bez hrudek, suché ingredience prosejte.
Vzniklé těsto vložte do sáčku a nechte ho 5 minut odpočívat. Mezitím připravte směs na posypání, smícháním cukru se skořicí.
Poznámka: Díky sáčku nebude těsto vysychat.
Z těsta vyválejte plát o tloušťce 0,5 cm, z kterého vykrojte kolečka o průměru dlaně. Každé kolečko obalte ve skořicové směsi a přeložte ho dvakrát na polovinu.
Tip: Při skládání sušenek se nechte vést postupem níže ve videu.
Postup opakujte a všechny skořicové sušenky vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15–20 minut, dozlatova.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ильинское Застолье