Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Skořicové sušenky z tvarohového těsta

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Skořicové sušenky z tvarohového těsta - postup přípravy

Až nebudete mít čas na pečení, připravte si rychlé skořicové sušenky, které provoní váš domov a rozplývají se na jazyku. Vypadají elegantně, roztomile a chutnají skvěle.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Na obalení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Tvaroh smíchejte s máslem, solí, vanilkovým a klasickým cukrem. Jakmile se ingredience propojí, přidejte mouku s kypřicím práškem do pečiva.

Tip: Aby vzniklo těsto bez hrudek, suché ingredience prosejte.

2. KROK

Vzniklé těsto vložte do sáčku a nechte ho 5 minut odpočívat. Mezitím připravte směs na posypání, smícháním cukru se skořicí. 

Poznámka: Díky sáčku nebude těsto vysychat.

3. KROK

Z těsta vyválejte plát o tloušťce 0,5 cm, z kterého vykrojte kolečka o průměru dlaně. Každé kolečko obalte ve skořicové směsi a přeložte ho dvakrát na polovinu. 

Tip: Při skládání sušenek se nechte vést postupem níže ve videu.

4. KROK

Postup opakujte a všechny skořicové sušenky vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15–20 minut, dozlatova.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů