Znojemská hovězí s nakládanými okurkami - postup přípravy
Znojemská hovězí – perfektní a rychlý recept z Youtube kanálu Vaření s Jančou, který můžete podávat ve všední den, ale i při slavnostních příležitostech. Ohromte své hosty křehkostí masa a skvělou chutí omáčky.
Ingredience
Maso nakrájejte na větší kusy a v míse jej smíchejte s drceným kmínem, černým pepřem, bobkovým listem a solí. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
V hrnci rozpalte olej a osmažte na něm cibulku dohněda – potrvá to přibližně 5 minut. K cibuli přidejte maso a ingredience zamíchejte. Hrnec přiklopte pokličkou a maso duste 15 minut.
Poznámka: Občas maso promíchejte, aby se nepřipalovalo ke dnu.
Po 15 minutách přilijte do hrnce vodu a přidejte polovinu kostky bujonu. Vše zamíchejte a znovu zakryjte pokličkou. Maso vložte do předehřáté trouby na 180 °C a pečte ho 1 hodinu.
Poznámka: Přilijte tolik vody, aby maso bylo téměř ponořené.
Po upečení přidejte k masu na kostičky nakrájené nakládané okurky a hrnec vložte na dalších 15 minut do trouby. Ve sklenici se 100 ml vody rozmíchejte 2 lžíce mouky a znojemskou hovězí zahustěte.
Poznámka: Je-li to nutné, přilijte do hrnce ještě trochu vody.
Na hrnec znovu položte pokličku a maso vařte dalších 20 minut. Hotový pokrm podávejte s houskovým knedlíkem.
Poznámka: Důkladné provaření mouky je důležité kvůli lepší stravitelnosti pokrmu.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou