Zapečené vepřové kotlety s marinovanou cibulí, žampiony a bramborovou kaší

Další 4 fotografie
Další 4 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
40 minut
ČAS VAŘENÍ
45 minut
NÁROČNOST
Snadná

Zapečené vepřové kotlety s marinovanou cibulí, žampiony a bramborovou kaší - postup přípravy

Tento zapečený pokrm je takové vše v jednom. Maso, příloha i salát zapečené v jednom pekáčku, pěkně přehledně navrstvené na sobě a uzavřené zlatavým sýrem je skvělým obědem či večeří, kdykoliv dostanete chuť na něco dobrého, ale nemáte čas ani chuť stát dlouho u plotny.
1. KROK

Vepřovou kotletu nakrájejte na silnější plátky, které po obou stranách naklepejte paličkou a vyskládejte je vedle sebe na plech pokrytý pečicím papírem.

2. KROK

Brambory oloupejte, nakrájejte je na čtvrtky a v osolené vodě je uvařte doměkka spolu s jedním stroužkem česneku. Do uvařených brambor přidejte kousek másla a rozšťouchejte je na kaši.

3. KROK

Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na půlkulaté plátky. Cibuli vložte do misky, zalijte ji vodou tak, aby byly plátky úplně ponořené, přidejte půl lžičky soli, lžičku cukru, jednu lžíci červeného hroznového octa, promíchejte a nechte 30 minut marinovat.

4. KROK

Žampiony očistěte a nakrájejte je na čtvrtinky. V pánvi rozehřejte trochu rostlinného oleje a vsypte na něj žampiony osmahnout dozlatova. Po dosmažení je osolte a opepřete, dobře promíchejte a odstavte ze sporáku.

5. KROK

Do misky přidejte 1 lžičku soli, půl lžičky černého pepře, stejné množství sladké papriky a sušeného česneku a všechny druhy koření dobře promíchejte. Touto směsí posypejte povrch naklepaných plátků masa na plechu.

Omytá a osušená rajčata nakrájejte na kulaté plátky a na jemném struhadle nastrouhejte sýr. Na každý plátek kořeněného masa položte dva plátky rajčete, na ně položte trochu marinované cibule a na cibuli nasypejte restované houby. Nakonec přidejte kopeček bramborové kaše, kterou mírně přitlačte a uhlaďte do placky.

6. KROK

Ke strouhanému sýru přidejte 2 lžíce majonézy a promíchejte dohladka. Sýrovou směs pak rozetřete na povrch každé vrstvy bramborové kaše. Připravený plech s masem vložte do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C a pečte jej 45 minut.

7. KROK

Po dopečení maso ihned podávejte posypané čerstvě nasekanými bylinkami a případně doplněné o kopeček zeleninového salátu. Přílohy již není třeba, bramborová kaše zapečená na mase poslouží namísto ní.

8. KROK

Videopostup krok za krokem


Galerie

Další 4 fotografie
Další 4 fotografie
Co si myslíte o receptu?
4/5 (79%) 172 hlasů
Nahlásit chybu
138 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt