Tři recepty na pohoštění z listového těsta

Další 0 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
15 minut
ČAS VAŘENÍ
25 minut
NÁROČNOST
Snadná

Tři recepty na pohoštění z listového těsta - postup přípravy

Jestliže stále hledáte nápad na (nejen) silvestrovské pohoštění, inspirujte se těmito recepty z listového těsta. Pokud ho navíc koupíte už rozválené, usnadní vám to spoustu práce a času.
1. KROK

Párkové jednohubky



Rajský protlak smíchejte s olivovým olejem a trochou soli. Polovinu plátu listového těsta potřete protlakem. Párek nakrájejte na tenká kolečka a vyskládejte je rovnoměrně na protlak. Těsto přehněte napůl, okraje spojte a zarovnejte kolečkem na pizzu.

Položte těsto na plech vyložený pečicím papírem. Pak vše kolečkem rozkrájejte na čtverce o délce hrany asi 1,5 centimetru, ale velikost je na vás. Vršek těsta potřete rozšlehaným vejcem a dejte plech do rozehřáté trouby na 180 °C. Těsto pečte po dobu 25 minut, po upečení ho rozdělte na jednotlivé čtverečky a servírujte.

2. KROK

Jednohubky se sýrem a špenátem



Nasekejte špenát najemno a smíchejte ho s tvarohovým sýrem. Polovinu plátu listového těsta potřete touto směsí. Těsto přehněte napůl, okraje spojte a zarovnejte kolečkem na pizzu.

Položte těsto na plech vyložený pečicím papírem. Pak vše kolečkem rozkrájejte na čtverce o délce hrany asi 1,5 centimetru, ale velikost je na vás. Vršek těsta potřete rozšlehaným vejcem a dejte plech do rozehřáté trouby na 180 °C. Těsto pečte po dobu 25 minut, po upečení ho rozdělte na jednotlivé čtverečky a servírujte.

3. KROK

Spirálky se sýrem



Plát listového těsta potřete protlakem a posypejte trochou sušeného oregana. Sýr nastrouhejte na hrubém struhadle a rozprostřete ho na protlak. Pak ho posypejte nasekanou zelenou petrželku a přiklopte druhým plátem těsta.

Těsto podélně rozpulte. Pak ho nakrájejte na 1 až 1,5 centimetru široké pruhy a potřete je šlehaným vejcem. Dva pruhy položte na sebe a v polovině na ně silně zatlačte například špejlí. Pak je stočte do pomyslné vrtule, každý konec opačným směrem. Položte je na plech vyložený pečícím papírem a znovu potřete šlehaným vejcem. Dejte je péct do předehřáté trouby na 180 °C po dobu 25 minut.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Galerie

Další 0 fotografie
Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 220 hlasů
Nahlásit chybu
57 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt