Pečené šišky z mletého kuřecího masa ve slanině - postup přípravy
Připravte své rodině gastronomický zážitek v podobě šťavnatých šišek z mletého kuřecího masa, které jsou zabalené v křupavé slanině. Podávat je můžete jako předkrm na rodinných oslavách, avšak i se smetanovým bramborovým pyré budou chutnat skvostně.
Šišky z mletého masa
Na ozdobu
Kuřecí maso pečlivě očistěte od nejedlých částí a poté ho pomocí mlýnku na maso rozemelte. Cibuli oloupejte a překrojte ji na třetiny.
Cibuli a očištěný česnek přendejte do mlýnku a rozemelte je do mísy s kuřecím masem. Směs dochuťte solí a mletým černým pepřem. Poté k ní přisypte krupici a vše společně promíchejte.
Kuřecí směsí bouchněte alespoň 10krát o pracovní linku nebo v míse, dostane tak z masa ven přebytečný vzduch. Poté maso přikryjte a vložte ho do lednice na 30 minut.
Mezitím si špejle namočte do vody. Kuřecí směs vyjměte z lednice, namočte si ruce do vody a tvořte z něj šišky. Každou zvlášť pečlivě obalte ve slanině a propíchněte ji na skrz špejlí.
Obalené šišky přendejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte je předehřáté troubě na teplotu 200 °C po dobu 30 minut. Před koncem pečení zapněte program grilování, aby slanina zezlátla.
Šišky vyjměte z trouby a oba konce špejlí ozdobte zeleninou. Použít můžete nakládané okurky, cherry rajčata, červenou papriku nebo černé olivy.
Tip: Kuřecí maso nechte před pomletím lehce zmrznout, bude mít poté lepší konzistenci.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.