Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kuřecí maso do sendvičů

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Kuřecí maso do sendvičů - postup přípravy

Máte rádi kuřecí sendviče? Pak určitě oceníte zajímavý a trochu zvláštní recept na přípravu kuřecího masa přesně pro tyto účely. Hodí se ale nejenom do sendviče, ale také k bramborům anebo do různých druhů salátů. Navíc je to velmi zajímavá alternativa komerčních uzenin, svou strukturou totiž takto připravené maso připomíná ze všeho nejvíce kuřecí šunku. Pojďte se podívat, v čem je jeho tajemství.

Ingredience pro:
2 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Kuřecí prsa dobře omyjte a osušte papírovou utěrkou. Odstraňte prsní kost i kůži a rozkrojte prsa na dvě poloviny. Oba kousky masa posypejte kořením na kuře nebo jinou oblíbenou kořenící směsí, kterou dobře vetřete do masa. Nechte takto okořeněné odpočívat 15 až 20 minut při pokojové teplotě, aby se maso nasáklo chutí koření.




Do příhodně velkého kastrolu nalijte mléko, přidejte sůl, nové koření a bobkový list. Postavte na sporák a přiveďte k varu. Kuřecí prsa pak vložte do tohoto vroucího mléka a vařte přesně 60 sekund. Pak zastavte oheň, hrnec přikryjte poklicí a nechte maso v ochuceném mléce po dobu 2 hodin stát, aniž byste zvedali pokličku nebo s masem jakkoliv manipulovali.

Po dvou hodinách otevřete hrnec a vyjměte maso z mléka. Zabalte ho do alobalu a dejte vychladit do lednice. Pak už ho stačí jen ostrým nožem nakrájet na tenké plátky a užít si tu neuvěřitelně jemnou a zajímavou chuť masa.

Takto upravená kuřecí prsíčka můžete použít jako běžnou uzeninu na chleba či do sendviče, pokrájené na kostičky poslouží jako skvělá součást zeleninových nebo těstovinových salátů. Velmi dobře se využije třeba pro sestavování jednohubek nebo studených obložených mís a parádu nadělá i krájené na silnější plátky a doplněné vařenými těstovinami či rýží a sýrovou omáčkou.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů