Tvarohové růžičky s vanilkou sypané cukrem - postup přípravy
Dezert je ideální k podávání při společenských setkáních, a to díky zajímavému vzhledu a jemné chuti. Přesvědčte se o tom, jak je postup přípravy rychlý a jednoduchý.
Ingredience
V míse vyšlehejte vejce se solí, vanilkovým cukrem a cukrem. Do směsi přimíchejte tvaroh, rozpuštěné máslo, část mouky, prášek do pečiva a zbytek mouky.
Poznámka: Mouku přidávejte po částech, aby v těstu nevznikly hrudky a ingredience se lépe spojily.
Uhněťte těsto, které rozdělte na dvě stejné části, z nichž vyválejte dva pláty o výšce 0,4 cm. Z každého plátu vykrojte 12 koleček. Tři kolečka vždy přeložte jedno přes druhé tak, aby se zakrývala do poloviny a společně je zarolujte.
Poznámka: Postup tvoření růžiček najdete ve videu níže. Každou roládu překrojte na polovinu a stejný postup opakujte i u druhé části těsta.
Vzniklé růžičky ukládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20–25 minut.
Poznámka: Ještě teplé tvarohové růžičky posypte moučkovým cukrem a vychladlé je servírujte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ellen’s Kitchen