Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Plněná čokoládová bábovka s jemným krémem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Plněná čokoládová bábovka s jemným krémem - postup přípravy

Překvapte své blízké alternativou tradičního oblíbeného dezertu, který se hodí i na slavnosti. Plněná čokoládová bábovka obsahuje žloutkový krém, který budete milovat.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

Na vymazání

Krém

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Začněte s přípravou těsta. Vaječné bílky vyšlehejte do pěny, do které vešlehejte cukr v několika dávkách. Jakmile vznikne tuhý sníh, vmíchejte do něj mouku s kakaovým práškem. 

2. KROK

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte a do směsi je vmíchejte v několika dávkách. Díky tomu se směs lépe propojí. 

3. KROK

Těsto vlijte do formy, vymazané olejem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25–30 minut. Po upečení nechte bábovku vychladnout a poté ji horizontálně rozřízněte na dvě stejné části.

4. KROK

V rendlíku smíchejte vaječné žloutky s klasickým i vanilkovým cukrem, s moukou a mlékem. Směs vařte 2–3 minuty, do zhoustnutí a poté ji přelijte do mísy, kde ji šlehejte 3–5 minut. 

5. KROK

Do směsi postupně vešlehejte také změklé máslo a vzniklým krémem naplňte cukrářský sáček s ozdobnou hlavicí, pomocí kterého krém aplikujte na spodní část uříznuté bábovky.

6. KROK

Krém zakryjte vrchní částí bábovky, kterou na závěr ozdobte čokoládovou polevou.

Poznámka: Čokoládu rozpustíte ve vodní lázni nebo mikrovlnce během 2 minut. Polevu můžete připravit i rozpuštěním 50 g hořké čokolády v 50 ml horké smetany.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů