Plněná čokoládová bábovka s jemným krémem - postup přípravy
Překvapte své blízké alternativou tradičního oblíbeného dezertu, který se hodí i na slavnosti. Plněná čokoládová bábovka obsahuje žloutkový krém, který budete milovat.
Těsto
Na vymazání
Krém
Poleva
Začněte s přípravou těsta. Vaječné bílky vyšlehejte do pěny, do které vešlehejte cukr v několika dávkách. Jakmile vznikne tuhý sníh, vmíchejte do něj mouku s kakaovým práškem.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte a do směsi je vmíchejte v několika dávkách. Díky tomu se směs lépe propojí.
Těsto vlijte do formy, vymazané olejem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25–30 minut. Po upečení nechte bábovku vychladnout a poté ji horizontálně rozřízněte na dvě stejné části.
V rendlíku smíchejte vaječné žloutky s klasickým i vanilkovým cukrem, s moukou a mlékem. Směs vařte 2–3 minuty, do zhoustnutí a poté ji přelijte do mísy, kde ji šlehejte 3–5 minut.
Do směsi postupně vešlehejte také změklé máslo a vzniklým krémem naplňte cukrářský sáček s ozdobnou hlavicí, pomocí kterého krém aplikujte na spodní část uříznuté bábovky.
Krém zakryjte vrchní částí bábovky, kterou na závěr ozdobte čokoládovou polevou.
Poznámka: Čokoládu rozpustíte ve vodní lázni nebo mikrovlnce během 2 minut. Polevu můžete připravit i rozpuštěním 50 g hořké čokolády v 50 ml horké smetany.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Lecker mit Sophie Mayer