Nepečený čokoládový dezert se skořicí - postup přípravy
Až nebudete mít čas na zdlouhavé pečení, připravte si nepečený čokoládový dezert se skořicí, který se skvěle hodí ke kávě i čaji. Výhodou je, že je hotový za pár minut.
Ingredience
Banány nakrájejte na kolečka a vložte je do větší mísy. Ve vodní lázni nechte rozpustit čokoládu, kterou banány zalijte a směs rozmixujte.
Přidejte skořici s vanilkovým cukrem a pokračujte v mixování, dokud nezískáte hutnější, hladkou hmotu.
Tip: Vanilkový cukr můžete nahradit kapkou vanilkového extraktu.
Směs nalijte do mísy, vyložené pečicím papírem a vložte ji na 2–3 hodiny do lednice. Na závěr dezert nakrájejte na menší kousky a nepečený čokoládový dezert servírujte k šálku voňavé kávy nebo dobrého čaje.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Jonas Cooking