Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hrnková mramorovaná máslová bábovka

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Hrnková mramorovaná máslová bábovka - postup přípravy

Inspirujte se receptem na tuto hrnkovou mramorovanou máslovou bábovku, kterou připravíte pomocí jednoho malého triku. Doplnit ji můžete vanilkovou nebo karamelovou omáčkou.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Do mísy nasypte cukr a přidejte k němu vejce a změklé máslo. Poté směs vyšlehejte do nadýchané a hladké pěny po dobu 2 minut.

2. KROK

Do nadýchané pěny přisypte hladkou mouku a zalijte ji mlékem. Poté směs opět krátce vyšlehejte po dobu 1 minuty.

3. KROK

Do těsta přisypte kypřicí prášek do pečiva a opatrně a pomalu ho vmíchejte pomocí metličky. Poté polovinu těsta přelijte do druhé mísy.

4. KROK

Do jedné mísy přisypte kakao a pečlivě ho do těsta vmíchejte pomocí metličky. Do druhého těsta poté vmíchejte vanilkový cukr.

5. KROK

Formu o průměru 24×8 cm vymažte máslem a poté do ní vložte konec vymyté PET láhve dlouhé přibližně 8 cm. Střídavě na ni nalívejte vanilkové a kakaové těsto.

6. KROK

Jakmile bude forma plná, PET láhev opatrně vytáhněte. Bábovku poté vložte do předehřáté trouby na 180 °C a pečte ji po dobu 45 minut.

7. KROK

Před koncem pečení zapíchněte do těsta špejli, pokud bude po vytažení čistá, můžete bábovku vyjmout z trouby. V opačném případě ji ještě chvíli pečte a test opakujte.

8. KROK

Kraje bábovky obkružte nožem a vyklopte ji pomocí talíře. Poté ji nechte zcela vychladnout. Před podáváním ji bohatě posypte moučkovým cukrem.

9. KROK

Bábovku nakrájejte a servírujte ji se šlehačkou, zakysanou smetanou nebo vanilkovou či karamelovou omáčkou.

10. KROK

Tip: Do kakaového těsta můžete přidat také na kostičky nakrájenou čokoládu.

11. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

12. KROK

Videopostup krok za krokem

13. KROK

Zdroj receptu: Amo Receitas

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů