Ruský boršč z hovězích kostí se zeleninou - postup přípravy
Ruský boršč je tradiční sytou polévkou, která je plná křehkého masa a zeleniny. Zahřeje zejména v zimním období, ale pochutnat si na ní můžete během celého roku.
Ingredience
Do hrnce s osolenou vodou vložte kosti, jednu nakrájenou mrkev a jednu cibuli. Vše vařte 1 hodinu.
Poznámka: Během vaření se na hladině bude tvořit pěna, kterou průběžně sbírejte.
Řepu očistěte, oloupejte a slupku vložte do rendlíku s vodou, do které vmíchejte 10 g soli a ocet. Slupku vařte 20 minut.
Zelí nakrájejte na nudličky stejně, jako oloupanou mrkev, oloupané brambory a řepu. Na pánvi rozpalte olej, na kterém řepu 15 minut smažte. Poté k ní přidejte cibuli s mrkví a vše smažte dalších 10 minut.
Tip: Než budete brambory používat, nechte je ponořené ve vodě.
Po této době směs zasypte solí, cukrem a přidejte do ní rajčatovou pastu. Pokračujte ve smažení další minutu a poté směs odstavte z tepla.
Po hodině vaření vyjměte kosti i se zeleninou z vývaru a vložte do něj brambory s nakrájeným zelím. Pokračujte ve vaření dalších 15 minut a poté do polévky přidejte osmaženou řepnou směs.
Poznámka: Do polévky na závěr vmíchejte vývar z řepných slupek.
Ruský boršč servírujte se zakysanou smetanou.
Tip: Každou porci můžete ozdobit trochou nasekané petrželky.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Gadget Chef