Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Ruský boršč z hovězích kostí se zeleninou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 75 minut

Ruský boršč z hovězích kostí se zeleninou - postup přípravy

Ruský boršč je tradiční sytou polévkou, která je plná křehkého masa a zeleniny. Zahřeje zejména v zimním období, ale pochutnat si na ní můžete během celého roku.

Ingredience pro:
9 porcí
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Do hrnce s osolenou vodou vložte kosti, jednu nakrájenou mrkev a jednu cibuli. Vše vařte 1 hodinu. 

Poznámka: Během vaření se na hladině bude tvořit pěna, kterou průběžně sbírejte.

2. KROK

Řepu očistěte, oloupejte a slupku vložte do rendlíku s vodou, do které vmíchejte 10 g soli a ocet. Slupku vařte 20 minut.

3. KROK

Zelí nakrájejte na nudličky stejně, jako oloupanou mrkev, oloupané brambory a řepu. Na pánvi rozpalte olej, na kterém řepu 15 minut smažte. Poté k ní přidejte cibuli s mrkví a vše smažte dalších 10 minut.

Tip: Než budete brambory používat, nechte je ponořené ve vodě.

4. KROK

Po této době směs zasypte solí, cukrem a přidejte do ní rajčatovou pastu. Pokračujte ve smažení další minutu a poté směs odstavte z tepla. 

5. KROK

Po hodině vaření vyjměte kosti i se zeleninou z vývaru a vložte do něj brambory s nakrájeným zelím. Pokračujte ve vaření dalších 15 minut a poté do polévky přidejte osmaženou řepnou směs.  

Poznámka: Do polévky na závěr vmíchejte vývar z řepných slupek.

6. KROK

Ruský boršč servírujte se zakysanou smetanou. 

Tip: Každou porci můžete ozdobit trochou nasekané petrželky. 

7. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Gadget Chef

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů