Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pravý maďarský guláš s hovězím masem

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 137 minut

Pravý maďarský guláš s hovězím masem - postup přípravy

Patříte-li mezi milovníky masa a gulášů, oceníte tento jednoduchý a chuťově výrazný recept. Díky tomuto postupu nebudete muset pokrm zahušťovat moukou. Jídlo zvládnou připravit i začátečníci.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Omyjte a nakrájejte na malé kousky také papriku, z které jste odstranili semeník. Omyjte a na kostky nakrájejte také rajčata.

2. KROK

Následně nakrájejte na větší kusy hovězí maso a v hrnci rozpalte olej, na kterém orestujte cibuli do hněda – potrvá to přibližně 10 minut. 

Poznámka: Na cibuli si dejte záležet a nic neuspěchejte. Dodává totiž pokrmu chuť.

3. KROK

Do hrnce vložte maso, promíchejte ho s cibulí a restujte 4 minuty ze všech stran.  Poté přidejte rajčata, sůl, pepř, kmín, červenou papriku, chilli a znovu vše zamíchejte. Do hrnce přilijte vodu tak, aby bylo maso téměř ponořené a pod pokličkou vařte guláš 60 minut. 

4. KROK

Po této době do hrnce vložte papriky a pokrm vařte dalších 60 minut, aby bylo maso měkké. Do hrnce následně přidejte prolisovaný česnek s majoránkou a vařte další 3 minuty. 

5. KROK

Poznámka: Je-li to nutné, guláš ještě posolte a popepřete. Jídlo podávejte ozdobené kolečky cibule, nasekanou petrželkou a s oblíbeným pečivem nebo houskovým knedlíkem.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů