Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zelné závitky s mletým masem a zeleninou

4,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 52 minut

Zelné závitky s mletým masem a zeleninou - postup přípravy

Připravte si jedinečné jídlo inspirované Asií. Zelné závitky s mletým masem jsou výživné a skvěle obohatí vaše klasické menu. Můžete je podávat jako hlavní chod, ale také jako zajímavou chuťovku, až budete hostit své přátele.

Ingredience pro:
40 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Rýži v míse zalijte horkou vodou a nechte ji stát 15 minut. Zatím nadrobno nakrájejte oloupané cibule, které smažte na rozpáleném oleji 7 minut. 

2. KROK

Omyjte a nakrájejte nadrobno také červenou papriku, z níž jste předem odstranili semeník a nastrouhejte nahrubo oloupanou mrkev. Vše přidejte do pánve k cibuli, přidejte také lžičku rajčatového protlaku, vše zamíchejte a smažte 7 minut. 

3. KROK

Poté směs osolte a vmíchejte do ní máslo s prolisovaným nebo nakrájeným česnekem. Směs smažte další 3 minuty a poté ji vložte do větší mísy, v níž ji smíchejte s mletým masem, nasekanou petrželkou a rýží bez vody. 

4. KROK

Vše osolte, opepřete, ochuťte tymiánem a důkladně zamíchejte, aby se ingredience propojily. Nyní ze zelí odstraňte košťál a celé ho vložte do hrnce s vroucí vodou, kde ho nechte 1 minutu. 

Poznámka: Zelí nemusí být celé ponořené, ale je třeba ho po nějakém čase ve vodě obrátit.

5. KROK

Ze zelí odtrhněte jednotlivé listy, vymačkejte z nich přebytečnou vodu, rozkrojte je na půl a odstraňte z nich tvrdou středovou část. Poté poloviny listů nakrájejte ještě na polovinu a střed každé z nich naplňte masovou směsí. 

6. KROK

Listy zabalte a vytvořte z nich válečky, které ukládejte na rozehřátou pánev vymazanou olejem, ve které je zalijte rajčatovou šťávou a vařte 35 minut pod pokličkou.

Tip: Nemáte-li k dispozici rajčatovou šťávu, můžete použít vodu.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Dozus Cook

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů