Slané kefírové placičky 2krát jinak - postup přípravy
Placičky z kefírového těsta jsou vhodné jak jako levná a rychlá večeře, tak jako výtečné pohoštění například k pivu. Na své si navíc přijdou nejen milovníci masa, ale i vegetariáni.
Základní těsto
První varianta
Druhá varianta
Kefír a vodu smíchejte a zahřejte na 40 °C. Přidejte vejce, sůl, cukr, hladkou mouku a jedlou sodu a vymíchejte do hladkého těsta.
Placičky můžete doplnit o měkkou klobásu, kterou nakrájíte na kostičky a vmícháte do těsta. Druhou variantou jsou vejce uvařená natvrdo a jarní cibulka, které rovněž nakrájejte nadrobno a zamíchejte do těsta.
Dejte na pánev dostatečné množství oleje a rozpalte ho. Z těsta tvořte na pánvi malé placičky a z obou stran je usmažte dozlatova.