Vepřové maso se zeleninou a kořením - postup přípravy
Nevíte-li, co si připravit k obědu, máme pro vás tip na skvělé vepřové maso se zeleninou. Pokrm je vydatný, zasytí a navíc skvěle chutná. Vepřové maso je díky této přípravě šťavnaté a křehké.
Základ
Povrch
Maso a oloupanou cibuli nakrájejte na větší kusy. Pórek omyjte a nakrájejte ho na proužky. Na kousky nakrájejte také omytou papriku, ze které jste předtím odstranili semeník.
Poznámka: Pecky z papriky by přidaly pokrmu hořkou chuť.
Ingredience smíchejte na plechu vymazaném tukem a posolte je. Omyjte žampiony a nakrájejte je na plátky stejně, jako oloupané brambory.
V misce smíchejte koření – pepř, papriku, bazalku a koriandr – s olivovým olejem a všechny ingredience, včetně olejové směsi, vmíchejte k ingrediencím na plechu.
Plech přikryjte alobalem a jídlo pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 30 minut. Zatímco se maso peče, nastrouhejte nahrubo sýr a smíchejte ho s vejcem, majonézou, smetanovým sýrem a solí.
Připravenou směs rozetřete po povrchu upečeného masa se zeleninou a nepřikryté pečte dalších 15 minut.
Poznámka: Hotové vepřové maso podávejte ještě horké. Chcete-li, můžete pokrm ozdobit nasekanou petrželkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Rychlé chutné